Abone Ol

Fetullah Gülen darbenin yıldönümünde yine konuştu

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen Wall Street Journal'e konuştu.

Fetullah Gülen darbenin yıldönümünde yine konuştu

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, darbe girişiminin yıldönümünde ABD’nin etkili gazetelerinden Wall Street Journal’a konuştu.

WSJ muhabiri Alan Cullison’a söyleşi veren Gülen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Bu denli kötüleşebileceğini düşünmezdim” derken Türk toplumunun bir kısmının ‘düşünme yetisini’ kaybettiğini savundu.

Diken'in haberine göre darbe girişiminin ardından Cemaat’in sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada baskı altına alındığını savunan Gülen, Ankara’nın dünyanın birçok ülkesindeki Cemaat okullarının kapatılması için hükümetleri iknaya çalıştığını söyledi.

Avrupa ve ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de ırkçılık ve şovenizmin yükseldiğini öne süren Gülen, NATO ve Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’deki bu sorunların çözümü için potansiyele sahip olduğunu, ancak gelinen noktada ‘doğru adres’ olmadıklarının görüldüğünü kaydetti.

Gülen şöyle devam etti: “Türkiye daha önce böyle bir noktaya gelmedi. Bu durum sadece Lenin ve Stalin ya da Irak’taki Saddam’la kıyaslanabilir.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Washington’da protesto edenlere saldıran korumalarını hatırlatan Gülen, “Onlar koruma değil. Onlar, liderlerine insanları vurmaktan sakınmayacak kadar bağlı kiralık katiller” dedi.