Abone Ol

Güçlü hafızanın formülü sekste gizli

Yakın zamanda yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, daha çok cinsel ilişkiye giren kadınların hafızası diğerlerine oranla daha kuvvetli.

Güçlü hafızanın formülü sekste gizli

Archives of Sexual Behavior tarafından yayınlanan araştırmaya göre seks, hafızayı geliştiriyor. Araştırmacılar, daha fazla seks yapan kadınların daha iyi bir sözel belleğe sahip olduğunu ortaya koydu.

78 KADIN İLE ANKET YAPILDI

McGill Üniversitesi araştırmacıları yaşları 18 ile 29 arasında değişen 78 kadının cinsel davranışları ve diğer yaşamsal faktörler hakkında bir anket yaptı. Daha sonra bu kadınlardan, rastgele kelimeleri ve yüz fotoğraflarını ezberlemeleri istendi. Katılımcılar, karışık halde verilen fotoğraflar ve kelimeler arasından onlara daha önce gösterilenleri tespit etti.

Sonuçları analiz eden araştırmacılar, ankette daha fazla penil-vajinal seks yaptığını belirten kadınların diğerlerine oranla testte daha iyi sonuçlar elde ettiğini belirledi. Cinsel ilişki sıklığı ve yüzleri hatırlama arasında herhangi bir bağlantı bulamayan araştırmacılar, bu durumun, cinsel birleşmenin yeni beyin hücrelerinin oluşumunu tetiklemesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Araştırma, kısa süreli hafızayı inceledi ancak çalışmayı yayınlayan Jens Pruessner, uzun süreli hafızayı da aynı şekilde etkileyeceğini söyledi. Dr. Pruessner, araştırma sonucundan bağımsız olarak seksin diğer zihinsel fonksiyonları da geliştirdiğini ekledi.