Abone Ol

Gökçek ne yapacak? AK Parti kulislerinden sızdı!

Melih Gökçek istifa edecek mi? Gökçek ne yapacak soruları kamuoyunun gündeminde. Merak edilen konuyla ilgili Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Gökçek ve AK Parti çevrelerinde konuşulanları aktardı.

Gökçek ne yapacak? AK Parti kulislerinden sızdı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi ne yapacak? İstifa edip etmeyeceği konuşulan isim dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de görüştü.

Peki bundan sonra ne olacak? Herkesin cevabını aradığı soruyla ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Gökçek'in yakın çevresi ve AK Parti kulislerinde konuşulanları köşesinde aktardı. Zeyrek'e kulak veriyoruz.

AK PARTİ'YE GÖRE YENİ YILDAN ÖNCE BU İŞ BİTECEK


(...)AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor.

Gökçek, eğer istifası istenmişse ya da istenecekse, bu karara uymadığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazarlığa girişmeye çalıştığında yaşanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoğan’la karşı karşıya geleceği bir yolu seçmeyeceğinden hemen herkes emin.

Partililer, Gökçek’in belediye meclisinde yapılacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettişinin raporuyla bırakmayı göze almayacağı o nedenle istifa edeceği görüşünde.

GÖKÇEK ERDOĞAN'I İKNA ETMEK İÇİN ÇABA GÖSTERECEK

Gökçek’in yakın çevresi ise istifasının istendiğine, istendiyse neden istendiğine dair şu ana dek bir açıklama yapılmadığına dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında Gökçek’in yerinde kalması için kapının aralık konulduğunu savunan bu isimler, Gökçek’in kapı tam kapanıncaya dek içeride kalmak ve pazarlık pozisyonuna girmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etmek için çaba göstereceğini de vurguluyor.

Ancak, yine partililere bakılırsa, Erdoğan’ın Gökçek konusunda geri adım atması düşük bir ihtimal.