Abone Ol

Gizli tanık: Siyasileri Sincan'a, askerleri Silivri'ye...

Gizli tanık, "FETÖ'nün darbe girişimi başarılı olsaydı, siyasiler Sincan'da yapılacak ibretlik bir cezaevine, askerler ise Silivri Cezaevi'ne konulacaktı. Cezaevi personelini eski başsavcı seçti" dedi.

Gizli tanık: Siyasileri Sincan'a, askerleri Silivri'ye...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) siyaseti yeniden dizayn etmek için yaptığı plan ortaya çıktı. Planın ayrıntıları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner'in eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istediği iddianamede yer aldı. Örgütün bir dönem Adana il sorumlusu olan gizli tanık Gündüz'ün iddianamedeki ifadelerine göre FETÖ, Ankara Sincan'da siyasiler için ibretlik bir hapishane kurulmasının planlandı. Hapishanede çalışacak personel de, MİT TIR'larının durdurulmasında etkin rol oynayan Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık tarafından seçildi.

ÖRGÜTÜN ADANA SORUMLUSUYDUM
Örgüte 1996 yılında katıldığını açıklayan gizli tanık Gündüz, örgüt içinde sırasıyla ev ağabeyliği, yurt belletmeni, semt imamlığı ve ilçe imamlığı görevlerinde bulunduğunu söyledi. En son 2009-2011 yılları içerisinde Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adliye İmamlığı görevlerinde bulunduğunu aktaran gizli tanık Gündüz, 2011'de örgütten ayrıldığını söyledi.

Eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin dava kapsamında tutuklu yargılanıyor

İBRETLİK BİR YER OLMALI
Gündüz, ifadesinde şunları anlattı: “Gaziantep'te katıldığım bir toplantıda Yücel Hoca isimli kişi, Sincan'a büyük bir cezaevi yapılması gerektiğini, bu cezaevinde çalışmak üzere Adana nüfusuna kayıtlı kişilerden isim belirlenmesi yönünde talimat verdi. Ben bunun üzerine 'Zaten Silivri de ceza infaz kurumu var Sincan'a ne gerek var' dedim. Yücel Hoca Silivri'de askerlerin yattığını, Sincan'ın ise siyasiler için ibretlik bir yer olması gerektiğini söyledi."

BAŞSAVCI BAĞRIYANIK KONTROL ETTİ
“Yücel Hoca, Sincan'a cezaevi yapılmak üzere ihale yapıldığını, kuruma alınan personel listesini de kendilerinin hazırladıklarını anlattı. Belirledikleri isimleri bölge abisine vermeden önce Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'a verdiklerini, onun teyidinden sonra bölge imamına ulaştırıldığını söyledi."

FİDAN'I TİKA'DAYKEN FİŞLEMİŞLER
Gizli tanık Gündüz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın henüz TİKA'da Başkanlık yaparken örgütün radarına girdiğine de dikkat çekti. Gizli tanık Gündüz, “TİKA'nın Afrika sorumlusu Hakan Fidan ile ilgili rapor verdi. İran'a yakın olduğu Şia mezhebine mensup olduğu söylendi. 17-25 Aralık'tan önce ise örgütten ayrıldım" ifadelerini kullandı

Yeni Şafak gazetesi