Abone Ol

Gizli kamera sapığından güldüren savunma

Zonguldak Belediyesi'nce işletilen Kapuz Belediye Plajı'nda havlusunun altına yerleştirdiği gizli kamerayla görüntü çektiği iddiasıyla yargılanan sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gizli kamera sapığından güldüren savunma

Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık S. H. (65) ile mağdurlar ve avukatlar katıldı. Sanık S.H, savunmasında, suça konu kameranın gizli kamera olmadığını belirterek, "Araç kamerasıdır. O gün sahile ayar yapmak için götürmüştüm. Herhangi bir çekim yapma amacım yoktu. Özellikle belli kişi ya da kişileri hedef alarak çekim yapmadım. Genel olarak çekim yaptım, bunun suç olduğunu bilmiyordum. Mağdurların özel hayatlarının gizliliğini ihlal etme kastım yoktur. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın "özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Zonguldak Belediyesi'nce işletilen Kapuz Belediye Plajı'nda 10 Temmuz 2014'te plajdaki bazı kadınlar, hareketlerinden şüphelendikleri ve gizli kamerayla çekim yaptığını iddia ettikleri S.H'yi polis ve zabıta ekiplerine şikayet etmişti. Polis ekipleri yaptığı incelemede, S.H'nin plaj havlusunun altına gizli kamera yerleştirdiğini tespit etmiş ve gözaltına almış, daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.