Abone Ol

Gezi'de çadır yakan polis müdürleri FETÖ'cü çıktı!

TAKSİM'deki Gezi parkı olaylarını körükleyip olayları büyütenlerin hep FETÖ'cü polisler olduğu konuşuluyordu. Bu iddia doğru çıktı. Zira o dönemdeki polis müdürlerinin isimleri FETÖ gizli yazışma programı Bylock'tan çıktı.

Gezi'de çadır yakan polis müdürleri FETÖ'cü çıktı!

Gezi protestoları sırasında parkta kurulu olan çadırları yakma emrini veren polis müdürlerinnin ByLock'çu olduğu öğrenildi. Polis müdürlerinin 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerle birlikte hareket ettiği de ileri sürüldü.

Bylock'ta ismi bulunanlardan biri dönemin Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı'ydı. Aynacı, 17-25 Aralık'tan sonra açığa alındı ama mahkeme kararıyla işe geri döndü.

Gezi'de çadır yakan polis müdürleri FETÖ'cü çıktı! - Resim: 1

DARBEDE TANKIN İÇİNDEN ÇIKTI

Mithat Aynacı, FETÖ üyesi olmak suçundan aranırken, 15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgale giden bir tankın içinden çıktı. Yakalandığında, üzerinde askeri üniforma bulunan Mithat Aynacı'nın ilk işi telefonunu 'fabrika ayarlarına' döndürmek oldu. Aynacı'nın FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi.

Gezi protestoları sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli ve Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar'dı. Ramazan Emekli'nin de ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.