Abone Ol

Genelkurmay Başkanı Nuri Pakdil'in aşk hikayesini dinlemiş

Selvi: İnsani değerlerimiz çok aşındığı için hemen bu tür ziyaretlere...

Hulusi Akar Nuri Pakdil'in aşk hikayesini dinlemiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yazar Nuri Pakdil'i ziyaretinde neler konuşulduğunu yazdı. Akar'la Pakdil'in, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın verdiği bir yemekte görüştüklerini ve tekrar bir araya gelmek üzere sözleştiklerini söyleyen Selvi, "Ne rejim konusu ne de referandum gündeme geliyor" dedi. Hiç evlenmemiş olan Nuri Pakdil’in, kimseye anlatmadığı çok özel bir aşk hikâyesini de o görüşmede anlattığını belirten Selvi, şunları aktardı:

"Nuri Pakdil, konuklarını kırmıyor. İstanbul-Ankara treninde görüp âşık olduğu kızı anlatıyor. Aylarca peşinden koşup nişanlandığı ama büyük aşk acıları çekerek ayrıldığı kızdan söz ediyor. İnsani değerlerimiz çok aşındığı için hemen bu tür ziyaretlere değişik anlamlar yüklüyoruz ama iki önemli düşünce adamıyla bir araya gelince ne konuşulursa, onlar konuşuluyor. Ne rejim konusu ne de referandum gündeme geliyor. Geceye, Nuri Pakdil’in bir daha hiçbir kadına aşık olamadığı aşk acısı damgasını vuruyor."

Selvi'nin Hürriyet'te "Genelkurmay Başkanı Nuri Pakdil’le ne konuştu?" başlığıyla yayımlanan (1 Şubat 2017) yazısı şöyle:

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, yazar Nuri Pakdil’e yaptığı ziyaret günün konusu oldu. O ziyarette Nuri Pakdil’in bazı şair dostlarıyla birlikte bir de edebiyatçı-yazar Rasim Özdenören var.

Yeni Şafak’ta çalıştığım sürede yakından tanıma fırsatı bulduğum iki özel insan. Cumhurbaşkanlarının, başbakanların, kudretli insanların önlerinde saygıyla eğildikleri, ama onların ilmin izzetini muhafaza edip kimsenin karşısında eğilmedikleri insanlardır. Onlara, “Ağabey” diyen insanlar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlık koltuklarına oturdular. Onların tek bir ricası olmamıştır. Şair Sezai Karakoç’la birlikte Necip Fazıl kuşağının temsilcileridir.

Gelelim Genelkurmay Başkanı Akar ile MİT Müsteşarı Fidan’ın ziyaretine. Nuri Pakdil ya da Rasim Özdenöner’in evi bu tür konukların ağırlandığı evler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Başdanışmanı Sefer Turan’la birlikte Nuri Pakdil’i evinde ziyaret ediyor.

yazının devamı için tıklayın