Abone Ol

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristler tarafından şehit edilen 3 Uzman Çavuş için Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Hulusi Akar, Mardin'de şehitleri böyle uğurladı

Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.
Nusaybin İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit düşen jandarma uzman çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal için Mardin Selen Kışlası'nda tören düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinliler'in katıldığı uğurlama töreninde, önce şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 1

Törende Türk Silahlı Kuvvetler adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, şehitlerin daima milletin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 2

Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade eden Yarbay Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" diye konuştu. Yarbay Karadeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 3

"Milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildi. Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 4

Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir. Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 5

Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 6

Tören sonunda Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua okudu. Duanın ardından şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un cenazesi Bartın'ın Ulus İlçesi'ne, evli olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın cenazesi Adana'nın Aladağ İlçesi'ne, evli ve üç çocuk babası olan Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın cenazesi ise Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Genelkurmay Başkanı Akar, Mardin'de şehitleri uğurlama törenine katıldı - Resim: 7

Törenden sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve diğer komutanlar, operasyonları yerinde incelemek üzere sıcak çatışmaların yaşandığı Nusaybin İlçesi'ne gitti.

dha