Abone Ol

Genç kız selülitli bacaklarının fotoğrafını cesurca paylaştı

19 yaşındaki genç kız selülitli bacaklarının fotoğrafını sosyal medya hesabından cesurca paylaştı.

Genç kız selülitli bacaklarının fotoğrafını cesurca paylaştı

Yaz geldiğinden dolayı artık modellerin olduğu reklam panolarını ve dergileri hemen her yerde görebilirsiniz. Reklamlardaki modellerin vücutları bilgisayar ortamında oynandığından, kendinizi onlarla karşılaştırmaya çalışmayın. Reklamlarda yer alan modellerin fotoğraflarının oynanmış ve sahte olduğunu bilmesine rağmen, insan yine de durup düşünüyor kendi vücudu hakkında. Newsner.com'un haberine göre Dove tarafından yapılan bir araştırmaya göre kadınlar kendi vücutları hakkında aşırı özgüvensizler. Bu sadece Türkiye’de değil dünya çapında yapılan bir tespit. Neyse ki ne olursa olsun vücutlarıyla gurur duyan cesur kadınlar da var. Onlardan birisi de 21 yaşındaki Lesley Miller. Lesley, 3 yaşındayken kilo sorunları başladı. 11 yaşındayken ameliyat ile fazlalıklarından kurtuldu. 18 yıl sonunda genç kız vücuduyla barışmayı başardı. Gücünü topladı ve ilk bikinisini aldı. Bu kadarla da kalmadı. Bikini giyerkenki fotoğrafını Facebook’a yükledi ve altına harika bir mesaj yazdı. Leslie’nin öz güveni kendi durumunda diğer genç kızlara da ilham veriyor. Olduğu gibi görünmekten çekinmiyor. Bikini fotoğrafının altına, “İşte vücudum. Yandan çıkan fazlalıklarım ve yağlarım var. Cildim sarkıklarla dolu. Çatlaklar, yaralar, ameliyat izleri ve selülitlerim var,” yazdı. İşte Lesley’nin fotoğrafı ve mesajının tamamı:

Genç kız selülitli bacaklarının fotoğrafını cesurca paylaştı - Resim: 1

“18 yıldır hayatımı tam anlamıyla yaşayamıyorum.

Vücudumu herkesten gizliyorum. Bir gün kendimi kimseden gizlememeye söz verdim. O gün geldiğinde şimdiye dek istediğim her şeyi yapabilecektim. Yeterince zayıf, yeterince mutlu ve yeterince öz güvenli olduğumda. Vücudumun gözükmesini istediğim gibi gözüktüğünde.

Kilolu vücudumla sürekli savaş içindeydim.

7 yaşındayken Weight Watcher’taki orta yaşlı kadınların katıldığı bir toplantıda kilom hakkında yalan söyledim.

9 yaşındayken zayıflama seansına gittiğimde, “öncesi-sonrası” fotoğrafları için çektireceğim “öncesi” fotoğrafını beklerken en ön sıradaydım.

11 yaşındayken beni ameliyata alan doktor, ameliyat sonrası ne kadar iyi hissedeceğimi söyledi. Zayıflama ameliyatına giren en genç kişiydim dünyada.

15 yaşındayken kollarıma kesikler attım. Çünkü bunu hakettiğimi düşündüm.

20 yaşındayken toplam kilomun yarısı kadar kilo verdim. Eğer bir önceki güne daha fazla kilo verdiysem o gün daha mutlu hissediyordum.

Artık yorulduğumu anladım.

Şimdi 21 yaşındayım ve ilk kez bikini aldım.

İşte vücudum. Yandan çıkan fazlalıklarım ve yağlarım var. Cildim sarkıklarla dolu. Çatlaklar, yaralar, ameliyat izleri ve selülitlerim var.

Kendimi sevmeyi öğrenmek istiyorum. Kendimi, vücudumun belirli bölgelerini değil. Size bir sır vereyim. Her zaman güzeldim aslında. Siz de çok güzelsiniz :)”

Lesley’nin verdiği mesajdan etkilendiyseniz paylaşmayı unutmayın.