Abone Ol

Gazeteciye çıplak arama iddiası

Tutuklanan Özgür Gelecek Gazetesi Yazıişleri Müdürü Aslı Ceren Aslan, darp edilerek gözaltına alındığını, çıplak aramaya tabi tutulduğunu belirtti.

Gazeteciye çıplak arama iddiası

Özgür Gelecek Gazetesi Yazıişleri Müdürü Aslı Ceren Aslan 9 Şubat’ta haber için Suriye’ye geçmek isterken gözaltına alındı. Yasadışı yollarla sınırı geçmeye çalıştığı suçlamasıyla 4 gün gözaltında tutulan Aslan, “silahlı terör örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Aslan, Şanlıurfa savcılığında verdiği ifadede, herhangi bir siyasi parti, dernek üyeliği ve benzeri bir kuruluşa üyeliği bulunmadığını belirterek, ailesinden herhangi birinin de bir terör örgütü ile bağı bulunmadığına dikkat çekti. Aslan, “Ceylanpınar ilçesinde emniyet ve jandarma görevlileri ile Şanlıurfa TEM Şube’deki görevliler bana işkencede bulundular. Bu nedenle de açlık grevi yaptım. Ceylanpınar’da olay gecesi hem jandarma hem emniyete götürüldüm. Her iki yerde de darp edildim. Ayrıca söylemek istemediğim bir şekilde cinsiyetçi bir yaklaşımla küfürler edildi. Ceylanpınar’da ve Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğü’nde çıplak aramaya tabi tutuldum” dedi. Emniyette susma hakkını kullandığını, savcılıkta ifade vereceğini beyan ettiğini belirten Aslan, “Bundaki amacım yargılama yetkisinin kollukta olmadığını düşünmem ve yargılamanın daha sağlıklı yapılması nedeniyledir. Hakkımda açılmış davalardan dolayı yurtdışına çıkış yasağı bulunmaktadır. Ben de gazetecilik görevimi yapabilmek için bu amaçla geçiş yapmak istedim. Bölgedeki son gelişmeleri izleyip bu durumu gazeteme aktarmak istemiştim” diye konuştu.

Aslan Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki sorgusunda ise “Bölgeye geçiş için başka bir imkân yoktu. Ben sadece görevimi yaptım” dedi. Hâkimlik ise kararında, Aslan’ın üzerinde gazeteciliğe ilişkin herhangi bir materyal bulunmadığını, savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu savundu. Aslan’ın örgüt üyeliği suçunu işlediği yolunda somut delillerin bulunduğu iddia eden hâkimlik, tutuklama kararı verdi.