Abone Ol

Hürriyet muhabiri Arda Akın tutuklandı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Arda Akın, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Hürriyet muhabiri Arda Akın tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen ve 18 gazetecinin tutuklandığı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin  soruşturmada, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra savcılığın  itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Akın'ın, imza atmak için  gittiği karakolda gözaltına alındığı öğrenildi.

Avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen  Akın, burada Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik, şüpheli Akın'ın  tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen ve 18 gazetecinin tutuklandığı FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında,  Arda Akın, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Savcılık, Akın'ın serbest bırakılmasına itiraz etmiş, itirazı  değerlendiren hakimlik, Arda Akın hakkında yakalama kararı çıkarılmasına  hükmetmişti.