Abone Ol

Game Of Thrones 6. sezon 6. bölüm yayınlandı

Game Of Thrones 6. sezon 6. bölüm izleyenleri büyük bir sürpriz bekliyor. Yeni bölüm fragmanı detayları.. Her bölümü ayrı bir olay olan Game Of Thrones dizisi Amerika ile aynı anda Türkiye'de yayınlanıyor.

Game Of Thrones 6. Sezon 6. Bölümünde büyük sürpriz

Dünyanın her yerinde milyonlarca hayranı bulunan Game Of Trones 6. sezon için hızlı bir giriş yaptı. Sadece yurtdışında değil Türkiye'de de azımsanamayacak kadar çok hayran kitlesine sahip olan dizinin geçtiğimiz yıldan bu yana merak edilen detaylarının bu sezonda cevap bulması bekleniyor.

Game Of Thrones 6. sezon 6. bölüm izleyenlerin yine nefesini kesecek sahneler içeriyor. Özellikle The Door bölümünde Hodor'un ölmesi herkesi derinden sarstı. Bran Stark'ın dev koruyucusu ve fedakar dostu bu kez Bran'ı White Walker'lara karşı koruyarak kendini feda etti. Üç gözlü kuzgun olarak geçmişe giden Bran White Walker'larla karşılaştı ve onlar tarafından işaretlendi. Bu işaret ise Bran nereye giderse gitsin White Walker'ların onu bulabileceği anlamına geliyor. Hodor'un ölümünün ardından tekrar dirilip dirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Children of the Forest (Ormanın Çocukları) tarafından da korunan Bran'ın bundan sonra kendisini nereye gideceği ise çok merak ediliyor. Bu bölümde bir de Hodor'un adının "Hold The Door" (Kapıyı tut) cümlesinden geldiği anlaşıldı. Sansa'nın Little Finger (Baelish) ile görüşmesi ise ilginç anlara sahne oldu. Ramsay'in kendisine neler yaptığını tahmin edip etmediğini soran Sansa onun kendisine bir çocuk vermesi için herşeyi yaptığını da Baelish'e anlattı.

Jon Snow'a Baelish ile görüştüğünü söylemedi ği için bu durum ilerleyen bölümlerde kendisine yeni sorunlar yaratabilir. Sör Davos'a da kafa tutan Sansa Rickon'u Ramsay'in elinden almak için her yolu deneyecek. Arya ise her ne kadar "hiç kimse" olmaya çalışsa da Jagen H’ghar henüz ona güvenmediği için Lady Crane’in öldürmesini istedi. Ned Stark'ın ölümünün sahnelendiği tiyatroyu izleyen Arya'nın bu işi becerip beceremeyeceği de merak konusu oldu. Demir Adalılar'da ise durum giderek karışıyor çünkü kadın olduğu için Yara'nın liderliğini kabul etmediler ve "Bir kadın kize liderlik yapamaz!" diyerek Euron Greyjoy'u seçtiler. Yara ve Theon ise Demir Adalar'dan ayrıldı. Khaleesi ise Jorah'ı yanına kabul etti ve onden kendisine iyileşeceğine dair söz vermesini istedi. Jorah Mormont bu konuşmadan sonra iyileşmek için elinden geleni yapması bekleniyor. Jon Snow'un gözlerini açıp uyanmasından sonra Alliser Thorne ve Olly'i idam etmesi herkesi sevindirdi. Bunun yanı sıra ölüp tekrar dirilen Snow Kale'de ki nöbetinin bittiğini de söyleyerek kaleden ayrıldı. Karakale de ise işler bu kez biraz daha karışacak, çünkü Ramsay Bolton planlarını yabanileri öldürme ve Kuzey'e ilerlemek üzere yapıyor. Game Of Thrones yeni bölüm fragmanı her zaman ayrı bir detay içerdiği için hayranlarının yakın markajı altında oluyor. Dizinin Khaleesi'si bu sezonda tutsak olduğu Dothrakiler'den kurtulma savaşı verdi. Khal Forzo ve arkadaşı olan diğer Dothrakileri yakarak öldüren Khaleesi tüm halka diz çöktürerek kendisine itaat etmelerini sağladı. Cercei ise rahiplerin yaptırdığı utanç yürüyüşünden ve kızının öldüğünü öğrendikten sonra intikam için daha da hırslandı. Geçtiğimiz sezon çok fazla dizide yer almayan Bran Stark ise Game Of Trones 6. sezon da geçmişe giderek gördükleriyle bilinmeyenlere de ışık tutuyor. En çok merak edilenlerden biri olan Jon Snow'un annesinin de Bran Stark'ın gördükleriyle açığa çıkması bekleniyor. Uzun zamandır birçok sorunla karşı karşıya kalan Stark Hanesi'nin bu sezona damga vuröası bekleniyor. Jon Snow uyandıktan sonra Game Of Thrones yeni bölüm fragmanı kadar Melisandre'nin, onu diriltirken söylediği sözler de çok merak edildi, Valyria dilini bilen dil bilimci David Peterson Melisandre'nin söylediği sözleri şu şekilde açıkladı, "Tanrıdan ışığını parlatmasını ve bu ruhu karanlıktan kurtarmasını istiyoruz. Tanrım sana yalvarıyoruz, ışığını bizlerle paylaş. Karanlıktan ışığa, küllerden ateşe, ölümden yaşama." dediğini belirtti. Dizide önemi daha da artan Jon Snow'un yeni bölümlerde White Walker'lara karşı verilecek savaşta "Azor Ahai" olacağı da gelen iddalar arasında yer alıyor. Sam ve Gilly'nin Old Town'a yolculukları devam ederken kadınların alınmadığı Old Town'da Gilly ile bebeğinin nasıl gireceği de çok merak ediliyor. Yeni bölüm hakkında merak edilen detaylar Ajanshaber.com'da.

GAME OF THRONES 6. SEZON 6. BÖLÜM DE ŞOK EDEN GELİŞMELER SÜRECEK
Game Of Thrones 6. sezon 6. bölüm izleyenleri heyecanlandıracak detaylarla dolu. Sansa Stark Tarthlı Brienne ile Kara Kale'ye giriş yaptı. Little Finger (Serçe Parmak) ise hem Sansa'yı arayış hem de yeni planlarını yola koyma peşindedir. Theon Grejoy ise Sansa ile Ramsay'in elinden kaçtıktan sonra kendi yurduna Demir Adalar'a dönmek için yola çıktı. Demir Adalar'da ise kendisini kötü bir sürpriz beklemektedir. Babasının amcası tarafından öldürülmesinden sonra kardeşi ile yüzleşecek olan Theon Grejoy'u neler bekleyeceğini ise Game Of Thrones yeni bölüm fragmanı çıktıktan sonra öğrenmek mümkün olacak. Jorah Marmont ise Khaleesi'yi kurtarmak için planlar yaparken Tyrion Lannister ve Lord Varys Meereen'in yönetiminde etkili olmaya başladı. Önceki bölümde anneleri Khaleesi'yi bile yanlarına zor yaklaştıran ejderhaların Tyrion Lannister'e olan daha sakin tavırları Tyrion hakkında Tywin Lannister'ın oğlu olmadığı iddalarını daha da güçlendirdi. Targeryan olduğu düşünülen Tyrion'un yeni bölümde şehrin yönetiminde daha da etkili olacağı düşünülüyor. Dizide en çok dikkat çekici kısım bu olurken Tyrion Lannister Khaleesi’nin bulunması için ejderhaların kullanılması gerektiğini düşündüğü için öncelikle ejderhaların zincirlerinin çözülmesi gerektiğinin söyledi ve ejderhaların tutulduğu mahzene inerek onların zincirlerini çözdü. Margaery Tyrell ise hala mahzen de tutsak edilmeye devam ediliyor, Kral Tommen onu kurtarmak için çabalasa da günahlarını kabul edip af dilemeden çıkarılmayacağı kesin bir şekilde söylendi.

GAME OF THRONES YENİ BÖLÜM DE NELER OLACAK?


Dizi de birçok ana karakter olduğu için her birinin başına ayrı bir heyecanlı macera geliyor. Game Of Thrones yeni bölüm de Sansa Stark'ın başına gelenlerden sonra Arya Stark'ın tekrar gözlerine kavuşması gelişecek yeni olayların da habercisi oldu. Game Of Thrones 6. sezon 6. bölüm ile birlikte Arya intikam listesindeki isimler için harekete geçebilir. Arya önceki bölümlerde yaptığı dövüşlerin sonunda kendisini "hiç kimse" olarak tanımlamaya devam etti ve Jagen H’ghar’ın içirdiği su ile testi geçtikten sonra gözlerine kavuştu. Bundan sonra kendisine nasıl bir yol izleyeceği ise henüz belli değil. Cercei Lannister ise bir yandan intikam için savaşırken bir yandan da Margaery Tyrell'in anneannesi Olenna Tyrell ve amcası Kevan Lannister'ın yaptığı görüşmeleri engelleyerek yönetimde tekrar etkin bir rolde olmaya çalışıyor. Yeni bölüm de ki bir başka büyük olay ise başları dertten hiç kurtulmayan Starklar'dan Rickon Stark'ın Ramsay'in eline düşmesi oldu.Theon Grejoy'a yaptıklarından sonra Ramsay'in Rickon'a yapacakları ise büyük bir olay yaratabilir, çünkü Rickon'un da kurdu öldürülmüş ve Ramsay'in önüne koyulmuştu. Babasını öldürerek tahta geçen ve çevreye bunun düşmanlarının babasını zehirlemesiyle olduğunu yayan Ramsay Umber Lordu'ndan kendisine bağlılık yemini etmesini istedi. Ramsay Game Of Trones yeni bölüm fragmanı görüntülerinden anlaşılacağı üzere şimdiden kuzeyde yapacağı savaş hazırlıklarını sürdürüyor. Game Of Trones 6. sezon 6. bölüm de Bran Stark geçmişe gitti ve babası Ned Stark'ı gördü. Kuleye girmek üzere olan Ned Stark'ın kendisine anlattığı hikayenin tamamen doğru olmadığını gören Bran bilinmeyen birçok soruya da yanıt bulması bekleniyor. Ned’in kardeşi Lyanna'nın Ned'e bir söz verdirdi ve bunun da Jon Snow ile ilgili olduğu düşünülüyor.

GAME OF THRONES KONUSU

Game Of Thrones dizisinin konusuna şöyle bir değinecek olursak dizi de 9 adet hanenin Demir Taht'a sahip olmak için verdiği savaşlar da üstün gelme mücadelesi anlatılıyor. Diziye yön veren en önemli hanelerden beş tanesini anlatacak olursak ilki Stark Hanesi; Starklar başından dert tasa eksik olmayan ve sürekli zor duruma düşen krallığın kuzeyinde Winterfell yer alan hanedir. "Winter is coming" cümlesi de en çok onlar tarafından kullanılır, sancaklarında bozkurt vardır. Lannisterlar ise en köklü ve zengin hanelerden birisidir. Onları en çok Lannisterlar daima borcunu öder sözüyle anımsayabilirsiniz zira en çok bu cümleyi kullanırlar ve sancaklarının üzerinde aslan simgesi vardır. Baratheon Hanesi ise Kral Şehri olan Westeros'u yönetir ve güney de yer alır bayrakları üzerinde geyik simgesi vardır. Targaryen Hanesi ise ejderhaları ile ünlüdür. Bütün kralları ölmüştür, Daenerys Targeryan ile deniz ötesindeki topraklarına dönmek ve demir tahta sahip olmak istemektedirler. Ejderhalar sadece bu krallıkta vardır ve onların simgesidir. Grejoylar ise adalarda yaşarlar. Simgeleri deniz anasıdır çünkü onlara göre demir adalılar bir ana kıtada doğmuşlara bedel gibidir. Hiçbir hane de acıma yok, sevgi azdır. Amerika Birleşik Devletleri olan HBO'da yayınlanan dizinin çekimleri bir çok farklı ülkede yapılmaktadır. Bunlardan bazıları Fas, Hırvatistan, Belfast, Kuzey İrlanda ve Malta'da yapılmaktadır. Hikaye ilk olarak Stark Hanesinde başlıyor, Stark Hanedanlığı Ned Stark yönetiminde entrikalardan ve savaşlardan uzak insanların diğer hanelere göre nispeten birbirini daha çok sevdiği hanelerden biridir. Ned Stark, Demir Taht’ın sahibi Kral Robert tarafından çağrılınca kendini bir anda değişik ve savaşların başlayacağı bir oyunda buluyor. Kral Robert'in av sırasında domuz tarafından ısırılarak enfeksiyon kapması sonucu ölmesiyle oğlu Joffrey'in tahta çıkmasından sonra asıl olaylar başlıyor.

GAME OF THRONES HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

GAME OF THRONES 6. SEZON 6. BÖLÜM FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Game Of Thrones dizisinde ki en önemli haneler:
-Arryn
-Baratheon
-Greyjoy
-Lannister
-Martell
-Stark
-Targaryen
-Tully
-Tyrell

NED STARK KİMDİR?

Eddard Stark, bilinen ve dizide daha sık kullanılan ismiyle "Ned", Stark Hanesi'nin başı olarak Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı'dır. Demir Taht'ı kazanması için yardım ettiği ve birlikte baş kaldırdığı, en sonunda Ned'i El'i olarak isimlendirdiği Kral Robert Baratheon ile arkadaştır. Dizide, Sean Bean tarafından canlandırılmıştır. Tyrion Lannister, Tywin ve Joanna Lannister'ın üçüncü ve en genç çocuklarıdır. Cüce olduğu için "Küçük Şeytan" ya da "Yarım Adam" olarak da çağrılır. Dizide, Peter Dinklage tarafından canlandırılmaktadır. Robert Baratheon, Baratheon Hanesi’nin başı. Taht Savaşı’nı kazandıktan sonra Yedi Krallığın Kralı olarak taç giymiştir. Robert, Lyanna Stark’la birlikte olabilmek için, Lyanna’nın kardeşi ve kendisinin de arkadaşı olan Eddard Stark’ın yardımıyla savaşa girmiştir. Lyanna’nın ölümü üzerine, Robert, Cersei Lannister’la politik dengeyi korumak adına evlenmiştir. Dizi başladığında Westeros’un kralıdır. Dizide, Mark Addy tarafından canlandırılmıştır. Cersei Lannister, Tywin Lannister ve Joanna Lannister'ın en büyük çocuğu, Jaime Lannister'ın ikiz kardeşi , Robert Baratheon'un eşi, Yedi Krallık'ın kraliçesi, Joffrey Baratheon, Myrcella Baratheon ve Tommen Baratheon'un annesi. Dizide Lena Headey tarafından canlandırılmaktadır.

DAENERYS TARGERYAN KİMDİR?

Daenerys Targaryen, "Daenerys Fırtınadadoğan", "Khaleesi", "Ateş geçirmez", "Ejderhaların Annesi" olarak da bilinir, Targaryen Hanesi'nin yaşayan son üyesi. Dizide, Emilia Clarke tarafından canlandırılmaktadır.

JON SNOW KİMDİR?

Jon Snow, Lord Eddard Stark’ın oğludur. Annesinin kimliği ise tam bir spekülasyon kaynağıdır. Babasının ve yarı-kardeşlerinin yanında yetiştirilen Jon yetişkin bir adam olmaya yaklaştığı zaman Gece Nöbetçileri’ne katıldı. Çoğunlukla yanında kendi albino ulukurdu Hayalet yer alır. Taht Oyunları serisi başladığında, Jon on dört yaşındadır. Dizide Kit Harington canlandırmaktadır. Catelyn Tully, Lord Eddard Stark'ın karısı, Kışyarı leydisi. Robb, Sansa, Arya, Bran, ve Rickon Stark'ın annesi. Tully Hanesi'nin bir üyesi olarak Nehirova'da doğmuştur Edmure Tully ve Lysa Tully'nin kız kardeşidir. Dizide, Michelle Fairley tarafından canlandırılmıştır.

KHAL FORZO TÜRK OYUNCU TAMER HASSAN OLDU
Game Of Thrones yeni bölüm de Türk oyuncu Tamer Hassan Dothraki savaşçısı Khal Forzo olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Tamer Hassan 1968 Londra doğumlu Kıbrıs Türkü oyuncudur. Britanyada yaşayan ve Hollywood filmlerinde rol alan, geçmişten günümüzü çok farklı projelerde yer alan bir oyuncu olarak hayatını sürdürmektedir. Yeni sezonda dünyanın en çok izlenen dizisi Game Of Thrones dizisinde yer alacak ve dizide Khal Forzo karakterin canlandıracak olan isim yeni sezonda kendini bu ekranlarda tekrar gösterecek. Oyunculuk kariyerine 1987 yılında No Way Out adlı filmle başlayan Hassan, onlarca filmde yer aldı. Batman Begins, Kick-Ass, Clash of the Titans gibi önemli Holywood yapımlarında yer alan Türk oyuncu 6. sezonda Game of Thrones severlerin karşısında olacak.Kariyerinin en önemli çıkışlarından bir tanesini ise NCIS isimli diziye misafir olarak yaşamıştır. Bu dizinin ardından ününe ün katan 47 yaşındaki başarılı aktör Tamer Hassan ardından kariyerine Hollywood'da devam etmeye karar vermiştir. Çok yakın bir tarihte Türkiye'de vizyona girecek olan The Double adlı beyaz perde filminde de rol aldığı biliniyor. Bu önemli sinema filminde Martin Sheen ve Richard Gere gibi isimlerle birlikte çalışma fırsatı oldu. Bugüne kadar rol almış olduğu dizilerde Orlando Bloom, Sheen Val Kilmer, Morgan Freeman, Daniel Craig, 50 Cent gibi dünyaca ünlü isimlerle beraber çalışma fırsatı olmuştur. Ayrıca Antonio Banderas 'a olan benzerliği ile de dikkat çekmektedir.

GAME OF THRONES FİLM OLABİLİR

Song Of Ice And Fire (Buz Ve Ateşin Şarkısı) serisi Game of Thrones dizisine uyarlanan yazar George R.R. Martin, dizinin hayranlarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Entertainment Weekly'ye konuşan Martin, Game of Thrones dünyasının oldukça zengin olduğunu ve bu nedenle seriden bağımsız yeni hikayelerin yazılabileceğini, bunların da filme uyarlanabileceğini belirtti. Seriden bağımsız çıkan kısa roman olan Novella tarzında olacak bu kitapların her birinin bir film olarak beyazperdeye yansıyabileceğinin altını çizen Amerikan yazar Martin, bu konu hakkında henüz kesin bir gelişme olmadığını da ifade etti.

GAME OF THRONES'UN YAZARI HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Başladığı günden bu yana büyük ilgi gören ve her sezonu merakla beklenen Game Of Thrones birçok ilginç bilgiyi de beraberinde getiriyor. Hem oyuncuları hem de sahnelerinde kullanılan ilginç detayları ile Game Of Thrones daha uzun bir süre konuşulacağa benziyor. İlk olarak kitap olarak yayımlanan GOT daha sonra film şirketleri tarafından satın alınmak istendi, fakat kitabın yazarı George R. R. Martin kitabının filmden çok diziye dönüştürülmesini istiyordu ve bu yüzden menajerine kitabının haklarının HBO kanalına verilmesini istedi. Ayrıca yazar kitabının bilim kurgusal olmasını istemedi ve bu yüzdenden de farklı dünyalardan değil gerçek bir hikaye olduğunu belirterek hayali kavramlar kullanmaktan kaçındı. George R. R. Martin Game Of Thrones'da özellikle stratejik sahnelere odaklanıyor, savaş sahnelerinin daha az olmasından ötürü dizinin maliyeti biraz daha düşüyor. Bu izleyicileri biraz kızdırsa da izlemelerine engel olmuyor. George Martin kitaplarını yazarken diziden etkilenmekten korktuğunu belirtti. O her ne kadar Osha karakterinin gereksiz öldürülebilir bir karakter olarak düşünse de dizinin yapımcılarını onun romanda daha çok yer almasın ve dizi de daha çok kalmasını istediler. Bunların yanı sıra Martin dizinin yapımcılarından birkaç kişiye kendi görüşlerini aktarıyor, bunun sebebi ise hikayeyi tamamlayamadan ona bir şey olmasına karşın dizinin devam etmesi. Çok gizli bir şekilde yürütülen görüş aktarımı ile Martin'e bir şey olsa bile dizi aynı seyirde sürecek. Seri halinde olan Game Of Thrones'ın kitaplarını oyuncuları okumuyor, bunun nedeni de karakterlerinin başlına neler geleceğini öğrenirlerse tutumlarının değişecek olması olduğu belirtiliyor.

DİZİNİN OYUNCULARI HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Dizinin oyuncuları hakkında da ilginç bilgiler bulunuyor. Peter Dinklage Tyrion Lannister için görüşülen tek kişiydi. O rolü kabul etmeseydi dizide onun yerine kimin oynayacağı belli değildi. Karakale de Maester Aemon rolünü canlandıran Peter Vaughan'ın gerçek hayatta da dizide ki gibi gözleri görmüyor, bu da kitabın yazarının bilim kurgudan çok gerçekliğe önem verdiğinin en önemli kanıtlarından birisidir. Ayrıca Martin'in dizide herkesin sevdiği karakterleri öldürmesinin sebebi ise Marvel çizgi romanı olan "Wonder Man"'in ölümünden etkilenmiş olması. Diziye sürpriz olarak eklenen bir karakter ise "Sir Patrek of King's Mountain" oldu, bu karakterin diziye girişi ise Martin'in bir arkadaşı ile girdiği iddayı kaybetmesi üzerine oldu. Gelecek bölümlerde ise bu karakter devler tarafından öldürülmektedir. Dizide kullanılan Khaleesi ve Arya isimleri birçok kişinin kızlarına bu ismi koymasına neden oldu. 2012 yılında Amerika'da ki 146 kız çocuğuna Khaleesi ismi verildi, onlar her ne kadar çocuklarına bunu bir isim olarak koysa da dizide bu sadece ünvan olarak kullanılıyor. Ünlü şarkıcı Lily Allen'in erkek kardeşi ise Theon Grejoy rolü ile tanınan Alfie Allen oldu. Dizinin kötü karakterlerinden olan Theon en son Sansa'yı Ramsay Bolton'un elinden kurtararak Demir Adalar'a dönmüştü. Sansa Stark'ı canlandıran Sophie Turner dizi de Starklar'ın köpeği olan iri beyaz Lady isimli köpeğin gerçek hayatta da sahibi oldu. Köpeğin dizide canlandırdığı karakter ölünce Turner onu sahiplenmeye karar verdi. Dizi de Starklar'ın annesini canlandıran Catlyn Stark daha önce Harry Potter'da Hermoine Granger'ın annesi rolünü canlandırmış fakat en dikkat çeken yapımı ise Game Of Thrones oldu. Dizide Robb Stark'ın eşini canlandıran "Talisa Maegyr" gerçek adı ile Oona Chaplin aynı zamanda Charlie Chaplin'in torunudur. En çok nefret edilen karakterlerden biri olan Kral Joffrey Baratheon diziye başlamadan önce Batman filmin rol almıştır. Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) rolünü çok iyi yaptığı için kitabın yazarından "Tebrikler, herkes senden nefret ediyor." şeklinde bir mektup almış. Joffrey dizide Maergary Tyrell'ın anneannesi tarafından zehirlenerek öldürülmüştür. Dizinin oyuncularının yanı sıra çekimlerde kullanılan en ilgnç şey ise Khaleesi'nin yediği atın kalbi olmuştur. Bu kalp aslında bir jelibondu yaklaşık 1,5 kilo olduğu söylenen bu jelibonda yenlebilir sahte bir kan kullanıldığı belirtildi. Dizinin ilk sezonunun 10. bölümünde kesik başlar kullanıldı, bu başlardan biri ise çok ünlü birisine aitti. Eski Amerika başkanı George W. Bush'un maketi olan bu baş kasıtlı olarak değil sadece o bulunduğu için kullanıldı. Khaleesi'nin kocası rolünde olan Jason Momoa, "The Cosby Show" dizindeki Lisa Bonet ile evlidir.

EMİLİA CLARKE NASIL KHALEESİ OLDU?

Game Of Thrones 6. sezonun başlaması ile oyuncuları da tekrar gündeme geldi. Çeşitli programlara katılan oyuncular hem bilinmeyen yönlerini hem de dizi ile ilgili seçmeleri nasıl başarı ile geçtiklerini anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde Actors on Actors programına katılan dizinin Khaleesi'si Emilia Clarke nasıl bu rolü kaptığını ve seçmelerde ne kadar gerildiğini anlattı. Dizinin yapımcıları olan Dan Weiss ve David Benioff tarafından önce İngiltere de keşfedilen Clarke daha sonra yapılacak olan seçmeler için Los Angeles'a davet edildi. Bu rolü çok istediğini belirten oyuncu seçmenin sonunda "Sizin için yapabileceğim başka bir şey var mı?" diye sorduğunu David Benioff’un "Dans edebilirsin." diyerek yaptığı espiriyi ciddi zannerek robot dansı yaptığını söyledi.