Abone Ol

G20 zirvesindeki Sisi detayı!

G20'de 'aile fotoğrafı' çekilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'koyu sohbeti' dikkat çekti. Onlar konuşurken arkalarında bulunan Mısır Devlet Başkanı Sisi de onları dinledi.

G20 zirvesindeki Sisi detayı!

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hangcou kentinde düzenlenen G20 Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu konuk ülke liderlerinin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılanması ve aile fotoğrafı çekimi ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’in Hangcou kentinde başlayan G20 Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'ne katıldı.
Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üye ülkelerin liderleri, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra aile fotoğrafı çekimi törenine iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Rus lider Putin’in yanında yer aldı.

İki lider konuşurken onların hemen arkasında yer alan Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi’nin bir taraftan da onları dinlediği gözlendi.

Erdoğan daha sonra zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanları ile birlikte, zirvenin ilk programı olan “Politika Eşgüdümünün Güçlendirilmesi ve Büyüme İçin Yeni Bir Yol” konulu çalışma oturumuna katıldı.
MISIR AÇILIMI MI?

Putin ve Erdoğan’ın ‘ne konuştukları’ öğrenilemedi ancak bu kareler akıllara bir ‘Mısır açılımı mı geliyor’ sorusunu getirdi. Türkiye, Ahmet Davutoğlu döneminin ardından Başbakan Binali Yıldırım liderliğindeki yeni hükümet ile dış politika konusunda ardı ardına açılımlarda bulundu. Önce İsrail ardından da Rusya ile buzları eriten Türkiye, son olarak da Suriye ve Mısır konusunda ‘olumlu’ mesajlar verdi. Başbakan Binali Yıldırım iki gün önce yaptığı açıklamada “Mısır’la, Suriye’yle de ilişkileri normalleştirmek için uğraşıyoruz. Dış politikada ilişkileri normalleştirmek için Türkiye atağa geçti” demişti.

sözcü