Abone Ol

G Noktası nasıl büyütülür? Orgazm aşısı nedir?

"G noktası büyütme ve orgazm aşısı nasıl yapılır, kimlere yapılır?" sorularını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor.

G Noktası nasıl büyütülür? Orgazm aşısı nedir?

Kadınlarda vajinanın üstünde bulunan, kadın genital yapısında labia minor (iç dudak) dediğimiz yerin üst birleşiminde olan erektik organa klitoris denir. Üzerinde ortalama 4000 sinir sonlanması bulunan Klitorisin İşlevi cinsel haz alınmasıdır. Bu rakam tüm organlardaki sinir hücresi sonlanmasından fazladır. Kadınların G Noktası ile birlikte en çok haz aldıkları bölge burasıdır.

G NOKTASI, vajen içindeki en hassas yapıdır. Alman Jinekolog Dr.Ernest Grafenberg tarafından keşfedilmiş ve literatüre sunulmuştur. Kadın vajinasının üst bölümünde 3-4 cm içinde, bazen elle farkedilebilen, süngerimsi hissedilen 1-2 cm çapında daha sert bir bölgedir. G noktasının uyarılması kadında farklı bir haz yaratır. İyi ve kaliteli bir orgazmın arkasında anlayış, sabır ve uyum kadar G noktasının uyarılması da önemlidir. Her kadında G noktası vardır ve farklı anatomik lokalizasyonlarda yer alabilir.

G NOKTASI NEDEN BU KADAR ÇOK İLGİ GÖRÜYOR?

Cinsel birliktelik sırasında erkek bu noktayı pozisyon gereği daha az uyarır ve birliktelik sırasında da salınan östrojen hormonu ile vajina tavanı kalınlaşır. Zaten daha sert olan bu bölgenin incelmesi ve duyarlılaşması daha yavaş olur. Bu durumlarda G Noktasını daha belirgin hale getirmek ,uyarılma süresini azaltmak, cinsel ilişkiden alınan hazzı artırmak için G Noktası büyütme ameliyatları yapılabilir.

G NOKTASI BÜYÜTME AMELİYATI KİMLERE UYGUNDUR?

G noktası büyütme işlemi, cinsel ilişkiden yeterince zevk alamayan ya da normal zevk alıp da daha fazla zevk almak isteyen tüm kadınlara uygulanabilir.

G NOKTASI NASIL BÜYÜTÜLÜYOR?

Lokal anestezi altında ,G noktasının olduğu bölgeye dermal enjeksiyon şeklinde uygulanır,uygulama yaklaşık 5 dk sürer, dolgu maddeleri kullanılarak bu işlem yapılabilir, işlemden hemen sonra hasta normal hayatına döner.