Abone Ol

Funda Güray yeni dizisiyle sınırları zorladı

Sahipli dizisiyle setlere dönen genç oyuncu Funda Güray yeni dizisi hakkında konuştu.

Funda Güray yeni dizisiyle sınırları zorladı

Funda Güray, ilk internet dizisi olan Sahipli ile online platforma adım attı. Korku dizisi ‘Sahipli’ ile sınırlarını zoladığını anlatan Güray, "Bir gün ismimden ve oyunculuğumdan daha çok söz ettiren bir oyuncu olmayı istiyorum" diyor.

Funda Güray'ın Vatan gazetesinden Melis Güvenç'e verdiği röportaj şöyle:

Online dizi demek sansür yok demek

Bu kez sizi Sahipli dizisinin başrolünde izleyeceğiz. Nasıl bir yapım ve nasıl bir rol?

Alper Mestçi'nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı, dproduction'nın yapımcılığını üstlendiği bir korku dizisi Sahipli. Ben ise şu ana kadar izlediğiniz karakterlerin çok dışında bir rolle karşınıza çıkıyorum. Şu ana kadar hep sevimli veya naif karakterleri canlandırdım ancak Büşra karakteri daha snop ve sorunları olan bir tip.

Korku ve gerilim tarzı yapımları izlemeyi sever misiniz?

Aslında pek hoşlanmazdım. Çünkü çok etkileniyorum. Hatta size küçük bir sır vereyim Büşra karakterine hazırlanırken izlediğim korku filmleri yüzünden birkaç gün uykum kaçtı. Ama tabii işin içinde olunca korku ve gerilim tarzı işler eski etkisini yitirdi bende.

Dram, komedi yanında böyle bir türde oynamanın farkı nasılmış? Sevdiniz mi?

Farklı farklı karakterleri canlandırmaktan, farklı türdeki işlerde oynamaktan büyük keyif alıyorum. Özellikle benimle hiçbir ortak özelliği olmayan roller bana geldiğinde iştahım kabarıyor. Sahipli dizisindeki Büşra da benim için öyle bir karakter. Ayrıca korku tarzındaki işlerin bir oyuncuya çok büyük tecrübeyi kazandırdığını düşünüyorum. Bıçak sırtı bir durum var. O da şu biraz abartılı oynasan sakil, biraz düz oynasan sönük kalıyor. Özellikle hep gece ağırlıklı çekimlerin olması ve soğuk havalar en çok zorlayan unsurlar oldu beni. Rolü dengede tutmak ve o soğuklarda konsantre olmak zor. Ama ben sınırlarımı zorladığım için ve Sahipli projesinde yer aldığım için çok mutluyum.

En çok kahkaha attığım set oldu

İnternet dizisi olması ilk teklif geldiğinde sizi düşündürdü mü?

Açıkçası pek düşündürmedi. Daha önce çalıştığım bir ekipti ve dproduction yapımcılığını üstlendiği için kabul ederken tereddüt etmedim. Tek tereddütüm “Çekim esnasında, canlandırdığımız roller ve sahnelerden etkilenir miyim? düşüncesiydi ama öyle olmadı. Çok eğlenceli ve keyifli bir ekiple çalıştım. Şu ana kadar en çok kahkaha attığım set oldu.

Online dizi çekmenin en büyük rahatlığı ne oldu?

Online dizi çekmek çok fazla sansüre maruz kalmamak demek. Senaristinden yapımcısına herkes daha rahat çalışıyor. En güzeli de 180 dakikalık neredeyse bir sinema filmini her hafta yayına yetiştirmek zorunda değiliz. Artık dizilerin son dönemlerde süresi iyice uzadı ve yetiştirme çabası, yoğun çalışma işlerin kalitesini düşürüyor. İnternet dizilerinde böyle bir kaygı yok ve her bölüm bir sinema filmi kalitesinde çekiliyor. Hee tabii bir de reyting kaygısının olmayışı. Kimsenin emeği boşa çıkmıyor.

Genç nesil televizyondan uzaklaştı

İnternet dizilerinin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz bu alanda neler izlersiniz, hangi dizileri takip edersiniz?

Her geçen gün internet dizileri artacak. Kaliteli işler çıktığı müddetçe insanlar internet dizilerine kayacak. Zaten genç jenerasyon televizyonlardan uzaklaştı ve yabancı dizileri internet mecrası üzerinden izliyor. Onların bu platforma uzak olamamaları bir avantaj. Benim en favori dizim Vikings. 5'inci sezonunu dört gözle bekliyorum.

Kendi programınızı yapmak istediğinizi biliyorum. Bu konuda hazırladığınız şeyler var mı?

Daha önce yaptım aslında "Ege'de Şeflerin İftar Sofraları" adında bir programdı. Hem gezip hem de çalıştığım bir programdı yine aynı tatta bir iş ortaya çıkarmayı çok isterim.

Kariyer planı yapanlardan mısınız yoksa gelen fırsatları değerlendirerek mi yol alırsınız?

Tabii ki bir kariyer planım var ve projeleri seçerken o çizgide ilerliyorum.

Hayallerimi teker teker hayata geçiriyorum ve bu beni çok mutlu ediyor.

Mutlaka yapmak istediğiniz neler var?

Mesleğimle ilgili soruyorsanız dediğim gibi kendi programımı yapmak istiyorum. Ama kişisel olarak soruyorsanız, ben seyahat etmeyi çok seviyorum dolayısıyla gitmediğim yerler beni bekliyor. Mesela İsveç gibi.

Oyunculuk dışında meslek edinmeyi düşündüğünüz şeyler var mı?

Benim bir diğer lisansım reklamcılık daha önce bu dalda çalıştım. Bu konuda kendimi geliştirip bir şeyler yapmayı isteyebilirim ancak oyunculuk benim için her şeyin üstünde. Bu yüzden şu an tek odak noktam oyunculuk. Hobi olarak sorarsanız el becerisi gerektiren şeyleri seviyorum. Resim gibi, kokulu taşlardan ufak tefek hediyelik şeyler yapmak gibi hatta bu konuda ailemle birlikte küçük bir marka bile oluşturduk "hediyelique". İsteyen Instagram hesabımızdan takip edebilir.

Hayalini kurduğunuz neler var ve bu hayallere ne kadar yakınsınız?

Hayalini kurduğum her şeyi teker teker hayata geçiriyorum bu son dönemde ve bu beni çok mutlu ediyor. İleride bir gün ismimden ve oyunculuğumdan daha çok söz ettiren bir oyuncu olmayı istiyorum.