Abone Ol

Eniştem ablama ve bana fuhuş için müşteri buluyordu!

DİYARBAKIR'da 2011 yılında aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 17 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 9 şüpheliye 2 ile 83 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Eniştem ablama ve bana fuhuş için müşteri buluyordu!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2011 yılında bazı kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Teknik ve fiziki takip sonucunda aralarında B.Y. ve ağabeyi M.H.Y.'nin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. B.Y. ve M.H.Y. bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılırken, savcılık 9 şüpheli hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Fuhuşa teşvik veya yaptırmak veya aracılık ettirmek' ve 'Birden fazla kişi ile tehdit' suçlarından iddianame hazırladı. Savcılık, 9 her şüpheli için ayrı ayrı 7-87 yıl hapis cezası verilmesini istedi. İddianamede çete üyelerinin çalıştırmak için kadınları zorla başka şehirlerden Diyarbakır'a getirdiğini belirten savcı, örgüt lideri B.Y.'nin tüm fuhuş organizasyonunu yaptığını kaydetti.

"İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİM"
Teknik takip sonucu suç örgütünün çok sayıda eyleminin tespit edildiğini belirten savcı, iddianamede mağdur kadınların ifadelerine de yer verdi. Mağdur kadınlardan H.K., örgüt liderinin ağabeyi M.H.Y.'nin kendisine fuhuş yaptırdığını belirterek, "Beni Van ve Şırnak'a göndererek zorla fuhuş yaptırıyordu. Karşı çcıktığımda şiddet uyguluyordu. Bir kez intihara teşebbüs ettim. Van'da çalışırken fuhuştan kazandığım paranın yarısını bu kişiye banka havalesi ile gönderiyordum" dedi.

"POLİSİ VURMAK İÇİN ADAM TUTTULAR"
Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen B.Y. ve ağabeyi M.H.Y.'nin fuhuş suçundan sık  yakalanmaları nedeniyle Ahlak Büro Amirliği'nde görevli bir polisi tehdit ettiklerini belirten savcı, şüphelilerin polis memuru İ.Ö.'yü vurması için bir kişi ile görüştüğünü kaydetti. Şebeke elebasının polisi vurması için şüpheli U.S. ile anlaştığını tespit edildiğini belirten savcı, olayın ortaya çıkması ile polise yönelik fiili müdahale veya saldırı eylemi olmadığını kaydetti.

"KORKTUĞUM İÇİN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Dosyanının 17 mağdurundan biri olan G.K. iddianameye yansıyan ifadesinde bir kafede çalıştığını belirterek, "Bir süre sonra çete lideri B.Y. ile tanıştım. Bana erkeklerle ilişkiye girip, para kazanabileceğimi söyledi. Önce kabul etmedim. Parasız kalınca mecburen kabul ettim. Daha sonra B.Y.'nin ağabeyi M.H.Y. ile birlikte yaşamaya başladık. Fuhuştan kazandığım parayı birlikte kullanıyorduk. Fuhuş için müşterilerin adreslerine gidiyordum. Gecelik 500 lira kazanıyordum. Korktuğum için şu an şikayetçi değilim" dedi.

"ENİŞTEM, ABLAMA VE BANA FUHUŞ YAPTIRIYOR"
B.Y.'nin baldızı M.C. ise daha önce İstanbul'da kafelerde garsonluk yaptığını belirterek, "B.Y. ablamın eşidir. Fuhuşa aracılık yaptığını ve yer temin ettiğini biliyorum. B.Y. eşi olan ablama ve bana fuhuş yaptırıyordu. Bize müşteri getiriyor ve pay alıyordu" diye konuştu.
Dosyanın mağdurlarından ev kadını H.K. ise. B.Y.'nin, arkadaşı A.E.'nin evinde, kendisine tecavüz ettiğini belirterek, "Şikayetçi olmak istediğimde öldüreceklerini söylediler. Tecavüz sırasında arkadaşım A.E., beni tutarak B.Y.'ye yardım etti. Bu arkadaşım fuhuş yapıyordu. E.O. fuhuş için müşteri getiriyordu. Tüm parayı kendisi alıyordu. Her cinsel ilişki başına bana 50 TL veriyordu. Beni tehdit ederek fuhuş yapmamı sağlıyordu" dedi.
A.E., birlikte yaşadığı B.Y.'nin kendisini ve ailesini tehdit ederek zorla fuhuş yaptırdığını ifade ederken "Ona fuhuş amaçlı kadın buluyordum. Resmi nikahlı eşim beni polise şikayet etmek istedi. Bunu engellemek için eşime de fuhuş için kadın buldum" dedi.

SAVCI: ÇARESİZLİK İÇİNDEKİ KADINLARI KULLANIYORLAR
İddianamenin kabulünün ardındandan tutuksuz 9 sanığın yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yargılama sırasında ifadeleri alınan sanıklar, suçlamaları reddederek, kimseyi fuhuşa zorlamadıklarını söyledi. Son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, fuhuş çetesinin maddi ve manevi çaresizlik içinde bulunan kadınları, çeşitli yollarla bağlantı kurarak pazarladığını belirtti.
Davayı geçtiğimiz günlerde karara bağlayan mahkeme, örgüt lideri B.Y.'nin 83 yıl, ağabeyi M.H.Y.'nin 78 yıl ve örgüt yöneticisi E.O.'nun ise 81 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme örgütün 6 üyesine ise 2- 31 yıl arasında değişen hapis cezası verdi. Kararda sanıkların 'Fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'Fuhuş yaptırmak', 'Fuhuşa aracılık etmek', 'Görevli memura hakaret', 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından cezalandırıldıkları belirtildi.