Abone Ol

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir?

Sosyal medyanın gizli isimlerinden Fuat Avni'nin yakalanarak gözaltına alındığı ve bu ismin Akif Mustafa Koçyiğit olduğu iddia edildi. Fuat Avni Akif Mustafa Koçyiğit mi? Fuat Avni yakalandı mı? Akif Mustafa Koçyiğit kimdir?

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir?

Sosyal medyanın gizli isimlerinden Fuat Avni'nin yakalanarak gözaltına alındığı ve bu ismin Akif Mustafa Koçyiğit olduğu iddia edildi. Fuat Avni Akif Mustafa Koçyiğit mi? Fuat Avni yakalandı mı? Akif Mustafa Koçyiğit kimdir?

Twitter'daki 'fuatavni' hesabına yönelik gözaltılar polis tarafından resmen gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak ise deşifre olan Fuat Avni konusunda 10 kişinin gözaltına alındığı iddia ediliyor.

İddialara göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Başbakanlık ek binasında operasyon yapıldığı belirtildi. İlk bilgilere göre gözaltına alınan 9 kişi bilgisayar sistemleri üzerinde çalışan mühendisler olduğu belirlendi. Bu işin başındaki kişinin ise  Başbakanlık'ta, veri işlemleri ile ilgili bir görevli olduğu iddia ediliyor.

Türkiye’de en çok konuşulan isimlerin başında gelen Fuat Avni'nin dün gece yarısı saat 03.00’te yakalandığı iddia edildi. Fuat Avni, dün gece yarısı saat 03.00 civarında yapılan sürpriz bir baskınla, Ankara’daki Başbakanlık ek binasında polis tarafından resmen ele geçirildi.

Fuat Avni, Başbakanlık ek binasında çalışan ve Bilişim grubunun en önemli koltuğunda oturan, Veri Toplama Merkezinin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit olduğu kesin olarak belirlendiği ve polis tarafından ise hemen sorguya alındığı ifade edildi.

FUAT AVNİ KİMDİR?

O günden sonra herhangi bir mesaj paylaşmayan Fuat Avni’nin Yazıcı’nın gözaltına alınmasıyla birlikte kendisi olduğu iddia edildi. Sosyal medya üzerindeki tartışmalar ise sürüyor.

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir? - Resim: 1

Mustafa koçyiğit'in gözaltına alınmasından sonra abisi olduğunu söyleyen birinin açtığı hesapta ilginç paylaşımlar yapıldı.

Fuat Avni'nin abisi olduğunu idda eden bu hesabın tek takip ettiği isim ise Ahmet Davutoğlu.

İşte o Twitter hesabından atılan tweetler:

"Mustafa'nın abisiyim. Bu gözaltı kararı kesinkes saçmalıktır. O, defaaten Fuat Avni'nin kimler olduğunu bildirmiştir. Kurban yaptınız siz!

Gözaltına alınacağını bilmesine rağmen görevini bırakmadı, kaçmadı. Zira kardeşim, FETÖ denen terör örgütünden çok çekti.siz kurban yaptınız.

Amacınız Fuat Avni ekibini yakalamak değil, siz de çok iyi biliyorsunuz ki onu teşhir ettiklerinde ucunun 'kime' dokunacağını.kurban değiliz.

Davutoğlu neden susuyor? Madem kardeşim, Fuat Avni'ye data sağlıyor, Davutoğlu neden susuyor. Kurban olmayacağız.

Kardeşimin can güvenliğini sağlayın, Fuat Avni ve arkasındaki ekibi hakkında her şeyi anlatayım.

Devletimize bir şart sunmuyorum. Alelade bir abi olarak kardeşimin hayatından endişe ediyorum. Şimdilik kısa çöp diyor ve susuyorum.

1. Fuat Avni hesabı 8 kişi tarafından yönetiliyor. İsim babası, Emre Uslu'dur.

2. Data kaynakları arasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sızdırılmış kişiler, AK Parti'den mv'ler, hatta 2 bakan da mevcut.

Sonun elimden olacak. Bizi kurban edemeyeceksin Kısa Seyfi! Korkma sırası sana geldi. Korkma, titre. @fuatavni_f

3. Hatırlarsanız, Kısa Seyfi, Külliye'ye DHKP-C'li biri sızdı demişti. Külliye'de yakalanan ilk FETÖ'cüydü; fakat fazlası vardı ve hala var.

4. Kısa Seyfi hesabını kullananların tamamı yurtdışında. Güvenlik önlemi olarak, TOR kullanıyorlar ve virtual telefonla kayıtlılar.

5. Emre Uslu, hesabı bir dönem kullandı. Bariz typo'lar yapınca dikkat çekti ve daha sonra yazmasına izin verilmedi."

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir? - Resim: 2

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir? - Resim: 3

Fuat Avni olarak yakalanan Akif Mustafa Koçyiğit kimdir? - Resim: 4

Fuat Avni'nin abisi olduğunu idda eden bu hesabın tek takip ettiği isim ise Ahmet Davutoğlu.