Abone Ol

Fuat Avni hangi kanalda görüldü?

Star yazarı Ahmet Kekeç, deşifre olan Fuat Avni hesabını açan Said Safa'nın Halk TV'de uzun süre boy gösterdiğini yazdı.

Fuat Avni hangi kanalda görüldü?

Devletin birimleri Fuat Avni'yi ararken, meğer o Halk TV ekranlarında boy gösteriyormuş.

İlginç ayrıntıyı Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç bugünkü köşesinde duyurdu.  Bilindiği üzere FETÖ'nün sosyal medyadaki istihbarat havuzu Fuat Avni hesabı geçtiğimiz günlerde tüm detaylarıyla deşifre edilmişti.

Fuat Avni hesabını kuran Said Safa ile ilgili bilgiler aktaran yazar, Fuat Avni'nin 15 Temmuz darbe girişimine kadar devletin ilgili birimlerince korunduğuna dikkat çekerek yazısına böyle devam etti:

KEKEÇ: HALK TV FETÖ'NÜN YAN KURULUŞU GİBİ ÇALIŞIYORDU

Hesap, Said Safa isimli kişi tarafından kurulmuş... Paylaşımlar, uzunca bir süre o kişi tarafından yapılmış. Rota Haber’de Fuat Avni mahlasıyla köşe yazıları yazan da kişi de Said Safa’ymış. Sonra hesabını “anonimleştirmiş...” Yani, bir “havuz hesaba” dönüştürmüş.

Said Safa’yı nerden tanıyoruz? Hemen küçük bir internet araştırması yapıyoruz ve şu bilgilere ulaşıyoruz: Bir dönem FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatlarında “sunuculuk” yapmış. Şairmiş...Bir ara, isim tashihi için mahkemeye başvurmuş. Eski soy ismi “Solak”mış. Beğenmemiş. “Safa” yapmış.

Hesabını anonimleştirdikten (yani, FETÖ’nün casuslarına devrettikten) sonra bir internet sitesi kurmuş. Ahmet Altan’a ve Soros’çu liberallere (muhtemelen “yüksek telif ücreti” karşılığında) köşe yazıları yazdırmış.

Site için büyük paralar harcamış, vs... Şimdi nerededir bilmiyorum ama ben onu sık sık Halk TV’de görürdüm. Halk TV’nin kadrolu tartışmacıları arasındaydı ve her defasında devleti, devletin yöneticilerini ve siyasi iktidarı tehdit ederken yakalardım onu.

Mesaisini 15 Temmuz’a kadar sürdürdü. Fuat Avni yakalandı (kimliği ve havuz hesabı deşifre edildi) ama iş bitmedi.  Halk TV’ye de bakmak gerekiyor.

Bu kanal CHP’nin yayın organı olarak biliniyor ama 16 Temmuz sabahına kadar “FETÖ’nün yan kuruluşu” gibi çalışıyordu ve sadece FETÖ’nün iddialarını seslendiriyordu, bir anlamda darbeye yataklık yapıyordu.

Bu kanalın yayınları (geriye dönük olarak) teşrih masasına yatırılmalı ve Başta “Fuat Avni” mahlasını kullanan kişi olmak üzere, stüdyoya davet edilen “konuklar”ın beyanları ciddi bir incelemeye tabi tutulmalıdır.

Bu kanal, aynı zamanda, darbe bastırıldıktan sonra bile FETÖ mamulü “utanç bildirisi”ni sabaha kadar ekranda döndürüp durmuş bir kanaldır ve yayıncılık adına yüzkarasıdır!"