Abone Ol

Binali Yıldırım: Acıdan daha acı sonla bitecekler

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuştu.

Binali Yıldırım: Acıdan daha acı sonla bitecekler

Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

'Vatanın evlatlarını, kahramanlarını burada şehit verdik. Namusumuz için çıkmak zorundayız diyen Diyarbakırlı Askeri burada, köprüde şehit oldu. hepsi şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Ama boyun bükmüyoruz bükmeyeceğiz.

Hüznümüz dağlar kadardır. Hüznümüzü içimize gömeceğiz. Bugün alçakları sevindirmeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bugün burada şehitler anıtının açılışını yapacağız. Bu anıt çevresinde 250şehidimiz için 250 selvi ağacı diktik. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun.

Bizler alelade bir toprak parçası üstünde yaşamıyoruz. Bu toprakların her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Vatan namusumuzdur, onurumuzdur. 15 Temmuz'da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokağa dökülmüş darbecilere darbeyi vurmuştur.Burada açık bir şekilde ifade ediyorum, bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bize yaşattıkları acıdan daha acı sonla bitecekler. Kendi bataklıklarında sönecekler. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık olmayacağız.