Abone Ol

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı?

Kılıçdaroğlu erkeğin maddi anlamda sıkıntı çekmesi halinde hıncını karısından çıkaracağını söylemişti. Ayşe Arman Eşitlik Adalet ve Kadın Zirvesi'nde CHP liderine bu konuyu sordu. Arman, "Bu kadar korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız?" dedi.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beylikdüzü Zübeyde Ana Kültür Merkezinde belediyenin düzenlediği toplantıya katılarak, kadınların sorularına cevap vermiş, erkeğin maddi anlamda sıkıntı çekmesi halinde hıncını karısından çıkaracağını söylemişti.

Ayşe Arman Eşitlik Adalet ve Kadın Zirvesi'nde CHP liderine bu konuyu sordu. Arman, "Bu kadar korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız?" dedi.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 1

İşte o açıklama...

Bu kadar korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız? CHP'li kadınlar bile tepki gösterdi. Bu söylediklerinize inanıyor musunuz?

Ben siyasetçiyim her eve giderim. Erkek şiddetinin gerekçesi var. Psikolojik nedenleri var. Kültürel dokudan kaynaklı sorunlar var. Ekonomik var, erkeklere yönelik pozitif uygulamalar var... Bunu demek istemedim.

Söylemek istediğim şuydu: Ekonomik nedenler kadına yönelik şiddetin oluşmasında yüzde 15. Eve ekmek gelmiyorsa kadın çocuklarını iyi besleyemiyorsa... Anadolu'da sıradan bir hayatı anlatıyorum.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 2

Sabah okula giderken çocuğuna harçlık vermeyen baba uyanık olduğu halde uyuyor gibi görünüyor. Ama erkek şiddetinin gerekçesi tabi olamaz bu.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 3

Burada bir dil sürçmesi mi var?

Olabilir. Kadına şiddetin azaltılması yolunda bunu bir toplumsal harekete dönüştürmemiz gerekiyor. Toplumu şiddetten arındırmamız gerekiyor.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 4

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 5
Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'nu nasıl köşeye sıkıştırdı? - Resim: 6