Abone Ol

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği Nişantaşı'nda bulunan Amerikan Hastanesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti

İş, siyaset, spor ve sanat dünyasından bir çok isim Koç ailesine taziyelerini iletmek için hastaneye geliyor.

TÜSİAD'dan Mustafa Koç'un ölümü nedeniyle açıklama: Derin bir üzüntü içerisindeyiz.

TÜSİAD, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle bir açıklama yaptı:

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 1

“Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 2Mustafa Koç en son Erdoğan ile görüşmüş

TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu’nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD’ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 3

Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç’un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz.

Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.”

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 4

“BİR NUMARALI İŞ LİDERİNİ KAYBETTİK"

Taziyeye gelen Es Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem sancak, çok üzgün olduğunu belirterek, “İş dünyası üzgün. Bir numaralı iş liderini kaybettik, ülkeye büyük katkıları vardı. Atalarından, babalarından aldığı işleri büyüttü. Bir Türk dünya markası yarattı. Allah rahmet eylesin, hepimizin milletçe başı sağ olsun" dedi.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 5Caroline Koç'un son paylaşımı olay oldu

"TÜRK SANAYİSİNİN BAŞI OLSUN"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Başkanı Erdal Bahçıvan da, “Hepimizi sabah şoka sokan bir olayla karşı karşıyayız. 2016 maalesef tatsız olaylarla başlamıştı, umarım ki bu duyacağımız son tatsız haber olur. Ülkemizin başı sağ olsun, Türk sanayisinin başı olsun, hepsinden önce Koç Ailesinin, Koç camiasının başı sağ olsun. Çok genç yaşta kaybettik değerli Mustafa Koç'u. Hayatının en verimli döneminde kaybettik. Sözün bittiği yerdeyiz, ruhu şad olsun" diye konuştu.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 6

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, “Öncelikle başımız sağolsun. Maalesef hepimiz çok üzüldük. Başta Koç ailesinin, sevenlerinin, herkesin başısağolsun. Başka ne söylenir bilmiyorum böyle bir acı olayın üstüne. Cenazeyle ilgili aile bir planlama yapacak ama biz tam şeyi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 7Mustafa Koç'tan geriye bu kareler kaldı

“TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR İNSANINI, ÇOK İYİ BİR İŞ ADAMINI KAYBETTİ"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Türkiye çok iyi bir insanını, çok iyi bir iş adamını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Başka söylenecek bir şey yok. Çok üzgünüz" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da Türkiye'nin gerçek anlamda büyük, değerli bir devini kaybettiğini belirterek, “Bu kadar büyük servete, güce, imkana sahip olup da bir insan bu kadar mı güzel olur, bu kadar mı iyi olur, bu kadar mı asil olur, bu kadar mı dost olur. Çok büyük bir değerdi. Türkiye bunun acısını hep hissedecektir, emin olunuz. İnsanlara büyük faydaları vardı" dedi.

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Herkese Allah sabır versin. Kimsenin beklemediği bir şey. Zaten ölüm beklenmez ama bu yaşta ölüm… Üzüntülüyüm" dedi.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 8

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR İŞ ADAMANI KAYBETTİ"

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'de, "16 yaşından beri tanıdığım komşumu kaybettim. Çok üzgünümü Türkiye büyük bir iş adamanı kaybetti" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ta taziyelerini iletmek için geldi. Canpolat, çok üzgün olduğunu söyledi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da taziyeye gelenler arasındaydı. Eczacıbaşı açıklama yapmadı. Ayrıca, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de hastaneye gelerek taziyelerini iletti.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 9

GÜLER SABANCI'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümü iş dünyasında büyük üzüntü yarattı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şu sözleri kaydetti:

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 10Mustafa Koç kimdir?

"Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç'un vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Merhuma Allah'tan rahmet; tüm Koç Ailesi'ne, Koç Topluluğu'na ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum."

İKV: TÜRK İŞ DÜNYASI ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ

İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu imzasıyla yayınlanan mesajda da, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türk iş dünyası önemli bir değerini yitirmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" denildi.

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı da başsağlığı mesajında şöyle dedi:

"Türkiye Genç İşadamları Derneği ve şahsım adına, iş dünyasının ve toplumsal hayatın değerli ismi saygıdeğer Mustafa Koç'u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Koç Holding gibi bir emaneti teslim alarak uluslararası ölçekte Türkiye'nin gururu haline getiren Koç ailesinin üçüncü nesil başarılı işadamı Mustafa Koç'u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız. İşteki başarısının yanı sıra kazandıklarını Türkiye ile paylaşmayı hedefleyen Koç Grubunun sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Mustafa Koç, yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak istiyordu. Sadece Mustafa Koç'u değil onun ülkemize kazandırmak istediklerini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vesileyle Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, Koç Holding camiası, Türk iş dünyası ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz."


MÜSİAD'dan başsağlığı mesajı

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yayınladığı başsağlığı mesajında, "İş dünyasının önde gelen kişilerinden olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Beyefendinin vefatı bizleri üzmüştür. Başkanlığını yaptığı Koç Holding ile büyük başarılara imza atan Mustafa Koç, yaptığı yatırım ve faaliyetlerle de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasında önemli bir yeri bulunan Mustafa Koç’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim" dedi.


Barcelona Başkanı Bartomeu'dan Mustafa Koç için taziye mesajı

İspanya La Liga takımlarından Barcelona'nın Başkanı Josep Maria Bartomeu, futbol takımının ana sponsorlarından Beko'nun da sahibi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un kalp krizi nedeni ile ani beklenmedik ölümü sonrası kendi twitter adresinden bir taziye mesajı ve Mustafa Koç ile çekilen fotoğrafını yayımladı.

Bartomeu attığı başsağlığı tweetinde "Mustafa Koç'u kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Beko ile anlaşmamızın mimariydi"


TİSK'ten Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle taziye mesajı

"TİSK Camiası, Ülkemizin önde gelen iş adamlarından değerli insan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle derin üzüntü içerisindedir. Türkiye Ekonomisi’nin büyümesi ve ülke kalkınması için olduğu kadar, Türkiye’nin toplumsal gelişimi açısından da çok önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi, Koç Holding ve Koç Grubu mensupları ile iş alemi olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı dileriz."


BUSİAD Başkanı Baylan: Üzüntümüz büyük

Bursa Sanayicileri ve İş adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, yaptığı açıklamada, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç'un ölümüyle yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Baylan, Türk sanayine ve iş yaşamına tecrübesi ve vizyonuyla daha uzun yıllar hizmet verebileceği bir yaşta geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, Koç Holding'in Bursa'nın sanayisi ve gelişimine katkıda bulunduğunu hatırlattı.

Baylan, "Mustafa Koç'u "Üzüntümüz büyüktür. Ülke sanayisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Koç Ailesi'nin 3'üncü kuşak temsilcileri arasında tepe yöneticisi konumunda bulunan merhum Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Koç Holding camiasına, Türk sanayisi ve iş alemine şahsım ve BUSİAD Ailesi adına baş sağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 11

“ANİ BİR VEFAT OLDUĞUNUN HABERİNİ ALDIK"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği Nişantaşı'nda bulunan Amerikan Hastanesi ziyaretçi akınına uğruyor. İş, siyaset, spor ve sanat dünyasından bir çok isim Koç ailesine taziyerini iletmek için hastaneye geliyor.
ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı, sanatçı Cem Yılmaz ile Erol Evgin de hastaneye geldi.

Erol Evgin, “Ülkemizin en değerli iş adamlarından sayın ve sevgili Mustafa Koç'u kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük. Koç ailesine, sevenlerine ve tüm Türkiye'ye sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.
MHP Millevetkili Emekleddin İhsanoğlu, ise “Değerli bir insanı, sanayiciyi, Türk ekonomisine değerli hizmetler veren bir insanı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Ani bir vefat olduğunun haberini aldık ailesinden. Ailesine sabırlar dileriz, kendilerine Allah'tan rahmetler dileriz" diye konuştu.

Bülent Eczacıbaşı'nın Mustafa Koç ile ilgili başsağlığı mesajı

İŞADAMI Bülent Eczacıbaşı, Mustafa Koç'un ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Eczacıbaşı'nın mesajı şöyle:

"Sevgili arkadaşım Mustafa Koç’un ani kaybının sarsıntısı ve derin üzüntüsü içindeyim. Genç yaşlarımızda başlayan dostluğumuz, başta TÜSİAD olmak üzere birçok iş örgütünde süren ortak çalışmalarımızla pekişti. Mustafa Koç, yetkin bir işinsanı, samimiyetle herkesin iyiliğini isteyen özel biriydi. Aramızdan ayrılışı, sadece Koç Topluluğu için değil, tüm iş dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıptır. Sevgili Mustafa’ya rahmet, Koç Ailesine başsağlığı diliyor; bu büyük acılarını içtenlikle paylaşıyorum."

Ünlüler taziye için Amerikan Hastanesi'ne akın etti - Resim: 12

dha