Abone Ol

Flaş! Türk dizisinin yasaklanmasını istediler!

Bangladeşli aktörler Türk dizilerinin yasaklanmasını talep etti.

Flaş! Türk dizisinin yasaklanmasını istediler!

Bangladeşli aktörler ve yönetmenler Muhteşem Yüzyıl dizisi sebebiyle işsiz kaldıklarını ve dizinin boşanma oranlarını arttırdığını iddia ederek isyan etti.
Film sektörünün önde gelen isimleri, Kasım 2005'ten bu yana ülkede "Sultan Süleyman" ismiyle yayınlanan dizi için onlarca stüdyonun kapatılmaya zorlanması sebebiyle yerel aktörlerin milyonlarca dolar olan ödemelerini alamamalarına neden olduğunu söyledi.
Bangladeşli direktörlernin adına konuşan Gazi Rakayet AFP'ye yaptığı açıklamada; "Her şey Sultan Süleyman ile başladı. Bu dizi, binlerce aktor ve ekibimizin çalıştığı sektörümüzü yıkıma uğrattı" dedi. Rakayet, oyuncuların gelir kaybının tahmini olarak yılda 8 milyon dolar olduğunu da ekledi.
Yapımcılar tarafından aktarılan bir araştırmada, tüm stüdyoların işsizlik sebebiyle kapatıldığı, yüzlerce oyuncunun bundan etkilendiği ve en ünlü aktörlerin bile yüzde 50 gelir kaybı yaşadığı söylendi.
Bir diğer yandan ise muhafazakar aileler, özellikle dizideki harem sahneleri sebebiyle ailevi değerlerinin zarar gördüğünü iddia ediyor.
TV Profesyonelleri Derneği Federasyonu'nun başkanlığını yapan Mamunur Raşid, "Televizyon bir ailenin eğlencesidir. Popülerlik yalnızca mihenk taşı olamaz. Bu programlar sosyal problemler yaratıyor ve boşanma oranını arttırıyor" diye konuştu.