Abone Ol

Filmin isim babası Cem Yılmaz

Deli Aşk filminin Ümraniye Platoları’ndaki son çekim gününde ekip, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Filmin isim babası Cem Yılmaz

Filmin yönetmeni Murat Kaman ve oyuncular Emrah Kaman, Zafer Algöz, Pelin Akil, Şafak Pekdemir, Abdullah Şahin, Yasemin Öztürk, Nilperi Şahinkaya, Toygan Avanoğlu canlandırdıkları karakterleri anlattı. Filmin yapımcısı Cem Yılmaz da 10 Mart’ta vizyona girecek olan filmle ilgili düşüncelerini paylaştı.
Ümraniye’de bir platodayız. Burada Cem Yılmaz’ın yer aldığı sahnenin çekimleri yapılıyor. Yapımcı koltuğunda oturan Öner Işık bizi hemen yönetmen Murat Kaman’ın monitörünün arkasına alıyor, “Cem Abi’nin sahnesi çekiliyor. Biraz izleyin” diyor. Sessiz sedasız monitörün arkasına geçiyoruz ve o saniye Yılmaz’ın canlandırdığı doktor karakterine gülmeye başlıyoruz.

Çekimin ardından filmin konuk oyuncusu Cem Yılmaz renkli kostümüyle karşımıza çıkıyor. Neden bu film “CMYLMZ Fikir Sanat bünyesinde çekildi diye merak ediyoruz: “Senaryoyu beğendik. Çok komik bulduk. İlk işlerinde de sinemada izlerken çok eğlenmiştik. Bu kabiliyetten insanların haberdar olmasını istedik.

Televizyonda kendilerini ispatlamış çocuklar ama sinema filminde biraz hareket gerekiyor. İnsanlar yapmak istediklerini kolay yapamıyor. Onlara destek olma yaşımız geldi. Benim de filmde bir rolüm var. Zafer Abi’nin (Algöz), Hakan’ın (Altun) ve benim komik sahnelerimiz var. Bir de en önemli noktalardan biri şu, kendi yapım standartlarımızın altına düşmemeye çalıştık. Kendi filmimiz olan “Pek Yakında” ile “Ali Baba ve Yedi Cüceler”in kamera arkasındaki ekip bu projede de çalıştı.”

SADECE ABİLİK YAPMIYORUM

Cem Yılmaz, yeni yeteneklere destek olmaya devam edeceklerini de söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Kriterim kendim izlemekten hoşlanacağım filmler yapmak. Çalgı Çengi, Zefir gibi filmlerde de yapımcılık yaptık. Etrafta bizimle birlikte iş yapmak isteyen kişiler olduğu zaman herkesi dinliyorum. Zaten gençler her fırsatta bir şey danışıyorlar. Sadece beraber film yapmakla ilgili sorular da değil üstelik.”

Amacının komedi alanına daha fazla insan kazandırmak olup olmadığı sorusuna ise Yılmaz “Çıtayı ben belirlemiyorum ki. İnsanlar anladığı konuda iyi olabiliyor, sizin yaptığınız işe yakın bir şey yaptığı zaman ilginizi çekiyor. Burada da kendilerine özgü bir iş yaptıkları için dikkatimi çekti. Daha güzel şeyler yapabileceklerine inanan insanlarla çalışıyorum. İçimde sadece abilik yok, oynuyorum da” diye yanıt veriyor.

FİLME TİCARİ GÖZLE BAKMADIK

Filmin yapımcısı olmasının maddiyatla değil, hissiyatla alakalı olduğunun altını çizen ünlü komedyen, “Hiçbir şey ticari değil. Bir filme harcanan ortalama paradan daha fazla harcıyoruz. Ticari bir yapım kafamız yok. Ticari dersen az para harcayıp çok izlenmek istersin” açıklamasını yapıyor. Son iki senedir seyirci sayısındaki düşüşü insanların güvenlik hislerinin azalması olduğunu belirten Cem Yılmaz, oğlu Kemal’le göz göze gelince onu da ikna ediyor bir filminde oynatmaya. Kemal’e “beraber hangi filmde oynayalım oğlum” deyince yanıtı ise “GORA. Söz veriyorum oynayacağım” oluyor.

GÖRKEMLİ BİR FİLM OLACAK

Mayıs ayında “Arif ve 216”nın çekimlerine başlayacak olan Cem Yılmaz, “Komedi anlayışımın değiştiğini zannetmiyorum. Yine kendi reklamımı yapmış olacağım ama mayısta çekimlere başlıyoruz. 2017’de vizyona çıkar o film de. G.O.R.A’nın görkemli bir devam filmi olacak. Daha kaliteli bir film çıkacağına eminim. İnsanların sinemaya gitmek isteyeceği işler yapmak istiyorum.
Fantastik komedi severim mesela. İzlenme oranı tabii ki beni tatmin etmiyor ama bu benim için eski bir konu artık.
‘Her şey Çok Güzel Olacak çok iyi film abi’ diyorlar ama gidip izlemediler ki. Hokkabaz da öyle. Ufak ticaretlerle yıkılacak bir durum değil bizimki.
Kişisel olarak da ortaya koymuyorum genelde ortağım oluyor.“
Her gittiğimiz film setinde bir sonraki filmin tarihini aldığımızdan “Yeni filmin tarihi mayısa kadar netleşir mi?” diye sormadan edemiyorum.
Yanıt gecikmiyor: “Tabii ki. Elimde dört beş tane hikaye var. Hepsi zor işler. Yaşlanmadan yapmak lazım.”

MURAT KAMAN FİLMİ ANLATIYOR

Basın toplantısı esnasında senarist ve yönetmen Murat Kaman, filmle ilgili merak edilenleri anlatıyor: “Geçen sene Kaçma Birader galasında Zafer Algöz aracılığıyla CMYLMZ Fikir Sanat’la tanıştık ve senaryomuzu alıp oraya gittik. Filmi kısaca özetleyen Kaman, “Emrah (Kaman), Adanalı Maraş dondurmacısı Ekrem’i oynuyor. 8 senedir çıktığı bir kız var ve ona dünyanın en büyük Maraş dondurmasını yaparak evlilik teklifi edecek. Teklifini yaptığı anda kız, Adana meydanında onca insanın arasında ona hayır diyor. Hayır demesinin nedeni de onu tembel, düşüncesiz ve bencil bir adam olarak görmesi. Ekrem kendimi ispatlayacağım derken Neşe’nin (Pelin Akil) karşısına çıkıyor ve F16 pilotu Jeremy ile birlikte olduğunu öğreniyor” diyor.

DELİ EKREM

Senarist ve oyuncu Emrah Kaman, filmde canlandırdığı Ekrem karakterini anlatıyor: “Adanalı bir Maraş dondurmacısının sevgilisini Amerikalı, İncirlik üssünde çalışan F16 pilotu Ekrem’in elinden alıyor. Sonra kızı ondan geri almaya çalışıyor. Filmin isim babası Cem Yılmaz. Başka bir isimle göndermiştik senaryoyu. Burada deli bir adam var ve çok aşık. Bütün aşıklar biraz da deli değil midir düşüncesiyle filmin adının Deli Aşk olmasını önerdi.”

Pelin Akil (Neşe)

Ekrem’in takıntılı sevdalısı Neşe’yi canlandırıyorum. Artık Ekrem’in şuursuz davranışlarına tahammül edemeyen, adı gibi neşeli, ailenin sevimli kızı ve annesinin bir tanesi. Jeremy ile bir ilişkisi var.

Şafak Pekdemir (Zeynep)

Ekrem, Neşe’yi elde etmek istediği için bir yola giriyor ve bu yolda karşısına Zeynep çıkıyor. Onunla arkadaş oluyor ve ondan akıl alıyor. Orada da hikaye başka bir yere evrilmeye başlıyor.