Abone Ol

Komedi filmi setine polis baskını!

FİLM setinde kullanılan imitasyon altınları, heykelleri 'tarihi eser' zanneden bir vatandaş polise ihbarda bulundu. Film ekibi, polis merkezine giderek el konulanların imitasyon olduğunu ispatlayınca, aksesuarlar iade edildi.

Komedi filmi setine polis baskını!

Çekimleri süren ‘Yola Geldik’ adlı komedi filminin final sahnesinde kullanılan imitasyon tarihi eserler, bir yanlış anlaşılmaya neden oldu. Filmde kullanılmak üzere kiralanan aksesuarlar, dün akşam gerçekleştirilen final sahnesinin ardından iade edilmek üzere bir set çalışanına teslim edildi. Set çalışanı, çekimin gece geç saatlere kadar uzaması nedeniyle imitasyon aksesuarları arabasının bagajına koyarak Kuştepe’deki evine gitti.

Öğle saatlerinde yoldan geçen bir vatandaş tam kapatılmayan aracın bagajındaki imitasyonların tarihi eser parçaları olduğu, kaçakçılık yapıldığı  kuşkusuyla polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis set çalışanını gözaltına alarak, aksesuarlara el koydu. Kuştepe Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen set çalışanı, parçaların imitasyon olduğunu ve film çekimi için kullanıldığını söylese de polisi ikna edemedi.

Durumu öğrenen filmin senaristi ve oyuncusu Orhan Aydın ve yapımcısı İsmail Çağlar ile film ekibinden birkaç kişi polis merkezine gelerek, parçaların imitasyon olduğunu ispatladı. Gerçeğin anlaşılması üzerine set çalışanı serbest bırakılırken imitasyon tarihi eser parçaları da iade edildi.

Kuştepe polis merkezi amirliğinden çıkışta açıklamada bulunan filmin senaristi ve başrol oyuncusu Orhan Aydın, şunları söyledi:

“ Komedi mafya filmi yazmıştık. Filmimizin içerisinde, tarihi eser kaçakçılığına dikkat çekmeye çalıştık. Osmanlı’nın tarihi ve kültürel zenginliğine sahip çıkma adına komedi filmi çektik. Filmimizin son finaliydi, bitirmiştik. Tabii kullandığımız objeleri biz genelde kiralarız. Araçlar olsun, içerisindeki malzemeler olsun.. Son sahnemizde iki aracın birbiriyle kazası vardı ve birinde tarihi eser çıkıyordu. Tarihi eserleri getiren prodüksiyondaki görevli arkadaşımız, çalışma akşam geç bitince haliyle kiraladığımız yerlere bırakamamış. Yatmış uyumuş. Sabah da biraz geç kalkınca, halkımız da arabanın bagaj kapağının açık olduğunu görüyor. Zaten kazalı bir araba.. İçinde altınlar, tarihi eserler, heykeller olduğunu görünce karakola bildirmişler. Karakola geldik biz de durumu anlatmaya çalıştık. Gerekli belgeleri, evrakları verdik. Çözdük Allah’a şükür. Trajikomik bir olay oldu, bilseydik finali burada yapardık."