Abone Ol

Fikret Orman Cumhur İttifakı için sahaya indi! Büyük tepki

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bolu Cumhur ittifakı belediye başkan adayı Fatih Metin ile biraraya gelerek beraber ziyaretlerde bulundu. Beşiktaş Tüzüğü'nün 'Siyaset Yasağı' başlıklı 6. Maddesi "Kulüp, kesinlikle siyasetle uğraşmaz" şeklinde.

Fikret Orman Cumhur İttifakı için sahaya indi! Büyük tepki

Bolu’da Beşiktaşlılar Derneği'ni ziyareti sırasında, Cumhur ittifakının AKP adayı Fatih Metin’le buluşan ve kameraların karşısına geçen Fikret Orman’a, Büyük Beşiktaş Yürüyüşü adlı oluşum pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi ‘siyasete karışma’ uyarısı yaptı.

Fikret Orman Cumhur İttifakı için sahaya indi! Büyük tepki - Resim: 1

Açıklamada “Başkanımız tüzüğümüz gereği siyasi çalışmalara katılamaz; hangi partinin adayı olursa olsun belli bir adayın çalışmalarına başkanımız katılamaz” ifadeleri kullanıldı. Bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Bolu’da Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bolu Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayının birlikte yaptığı ziyaretler sosyal medyada paylaşıldı. Bizler Beşiktaşlılar olarak bu görüntülerin kullanılmasını hayretler içerisinde takip ettik.

Bir spor kulübünün başkanının siyasi görüşü olabilir fakat bunu aleni bir şekilde hele de seçim döneminde Beşiktaş camiasını kutuplaştırmaya itecek şekilde başkanımız üzerinden kullanılmasını doğru bulmuyoruz.

Başkanımız tüzüğümüz gereği siyasi çalışmalara katılamaz; hangi partinin adayı olursa olsun belli bir adayın çalışmalarına başkanımız katılamaz.

Beşiktaş Kulübü Başkanının belli bir adayın yanında durması ve çalışma yapması Beşiktaş camiasının birlik beraberlik, kardeşlik duygularına zarar verir.

Bu nedenle biz ortak paydası Beşiktaş olan Beşiktaşlılar olarak Fikret Orman’dan bu görüntülerle ilgili bir açıklama beklemekteyiz.”

Fikret Orman Cumhur İttifakı için sahaya indi! Büyük tepki - Resim: 2

(Cumhuriyet)