Abone Ol

Fidan ve Akar komisyondan böyle kaçırıldı

Darbe Komisyonu Başkanı Petek, Fidan ve Akar'ın dinlenmesi talebini oylatmadı!

Fidan ve Akar komisyondan böyle kaçırıldı

Fethullah Gülen'e övgüler dizen TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP milletvekili Reşat Petek yine bir skandala imza attı.

Petek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın komisyonda dinlemesi üzerine ikinci kez verilen önergeyi oylatmadı.

Petek, CHP ve MHP'li üyelerin bu isimlerin komisyonda dinlenip dinlemeyeceği konusunda ki sorulara yanıt vermeyerek komisyona davetli kişiyi salona aldı.

"İŞTE DARBE BUDUR"

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, önergeyi oylatmayan Petek'e, "İşte darbe budur, darbe olsaydı bu olacaktı" dedi.

Aykut Erdoğdu daha sonra sosyal medya hesabından şunları yazdı:

1- Bugün TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'nda sert tartışmalar yaşandı... AKP Darbe gerçeklerini saklamaya devam ediyor...

2- Darbe hakkında en çok bilgi sahibi olması gereken Genel Kurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, MİT Müsteşarı komisyondan kaçırılıyor...

3- Darbeci Generaller işbirlikçilerini açıklar, darbenin sivil ayağın deşifre eder korkusuyla bu darbeciler komisyondan kaçırılıyor...

4- Darbenin 1 Numaralı ismi Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasını kimlerin sağladığı soruşturmanın gizliliği bahanesiyle saklanıyor...

5- Yurtta Sulh Konseyinin kimlerden oluştuğu, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar kim olacaktı? Darbenin sivil ayağı gizleniyor???

6- Cumhurbaşkanı Anayasa'ya aykırı olarak TBMM'ye müdahale ediyor... Komisyonu bitirin diyor... CB neden çekiniyor???

7- Hakan Fidan ve Hulusi Akar komisyona gelip bildiklerini anlatmak istiyor ve Hükümet tarafından engelleniyor olabilir mi?

8- Eski Genel Kurmay Başkanları MİT bizi uyarmadı diyor... Eski MİT Müsteşarları uyardıklarını söylüyor... Hangisi doğru? Kime inanalım?

9- Genel Kurmay Başkanı kozmik odayı FETÖ'cülere açma talimatını dönemin Başbakanı Erdoğan'ın verdiğini söyledi... Erdoğan neden sessiz???

10- İtirafçı HSYK üyeleri yargıya atama pazarlığının bizzat dönemin Adalet Bakanı ve Gülen tarafından yürütüldüğünü söyledi? Doğru mu???

11- Bu karartmanın çift taraflı devam etmesi menzilleri aynı olan AKP-Cemaat ortaklığının gizliden gizliye sürdüğü anlamına gelecektir...