Abone Ol

Feyzioğlu: Davutoğlu'nun elini tutmak milli vazifedir

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi ve sonrasında yaptığı konuşmalarında tüm topluma elini uzattığını belirterek "O eli tutmak milli vazifedir" dedi.

Feyzioğlu: Davutoğlu'nun elini tutmak milli vazifedir

Hatay Barosu'nun kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında geldiği kentte temaslarını sürdüren Feyzioğlu, İskenderun Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Feyzioğlu Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu zor günlerin birlik ve beraberlik içinde aşabileceğine dikkat çekti.

"AVUKATI, SAVCIYI DÜŞMAN İLAN EDEREK SORUN ÇÖZÜLMEZ"

TBB Başkanı Feyzioğlu,yargıda artık 'Şucu mu?', 'Bucu mu?' sorularının sorulmaya başlandığını belirten şunları söyledi:

"Bugün 'Yargıtay filanca konuda ne demiş?' diye sorduğunuzda filanca konuyu merak etmeden verilen cevap ya da soru gibi sorulara cevap şu. Hangi Yargıtay? 2010 öncesi Yargıtay mı, 2010-2014 arası Yargıtay mı, 2014'den sonra ki Yargıtay mı? 'Şu mahkemeden nasıl bir karar çıkar acaba?', 'Yahu başkan cemaatçi mi?', 'Tayyip beyci mi?', 'Ahmet hocacı mı?', 'Milliyetçi mi?', 'Alevi mi?' Bu soruların sorulmaya başlandığı bir ülkede hukuki güvenlik olmaz. Bu soruların sorulduğu ülkede avukatlık da olmaz. İş takipçiliğine dönüşür iş. Biz dönüyor, dolaşıyoruz elimizde kırmızılıklar çıkmış onu suçluyoruz. Ama karaciğer hasta, böbrekler iflas, kalp pompalamıyor. Biz emarelere dışa verilen belirtilere bakıyoruz onları konuşuyoruz toplumu düzeltme zamanı. Bu düzeltmeyi de birbirimizi suçlayarak yapamayız. İktidarı muhalefeti, sivil toplum örgütlerini iş işveren camiasını ticaret erbabını, sanayiciyi, Avukatı hakimi savcıyı düşman ilan ederek karşı kamplarda ilan ederek biz bu işi çözemeyiz. Aynı gemide olmanın artık farkındalığına haydi gelin ulaşalım."

"O ELİ TUTMAK MİLLİ VAZİFEDİR"

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, açıklamaların devamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi ve sonrasında verdiği mesajlara değinerek şöyle devam etti:

"Ülkemizin başbakanı gerek seçim öncesi, gerekse seçim sonrası yaptığı konuşmalarında tüm topluma elini uzatmıştır. Eli peşinen tutmayı reddetmek, eli uzatanı da zayıflatır. Hz. Mevlana'yı hatırlatmak isterim size 'Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.' Ben o elin uzatılmasına bakarım. Ben o eli tutarım, tutmaya hazır olduğumuzu da her seferinde Türkiye'nin üstün menfaatleri, Türk milletinin geleceği ve vatanın bütünlüğü tehdit altında olduğu için o eli tutmayı da milli vazife olarak görürüm. Tabi el tutmak demek düşüncelerin dinlenmesi, değerlendirilmesi istişare mekanizmalarında bizim ısrarla ileri süreceğimiz hukukun üstünlüğünü, demokrasi, insan hakları vatandaşa eşit vatandaş muamelesi yap ilkelerinin de karşılık bulmasını gerektirir. Biz Türkiye'nin Ortadoğu'da girdiği bu çıkmazdan kendi ülkesinde milli birliğini ve beraberliğini sağlayarak çıkabileceğini gören vatansever insanlar olarak sizlerle işbirliği yapmaya geldik."
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)