Abone Ol

FETÖ'de Kıtmir madalyonu!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki sağlık kurumlarındaki yapılanması deşifre edildi.

FETÖ'de  Kıtmir madalyonu!

örgüt menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösteren çalışanların ortaya çıkarılması amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında hemşire, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, sağlık memuru ve avukatların da bulunduğu 23 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, 10 Ekim'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla 23 kişiyi gözaltına aldı.
BURSA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan hemşire G.G'nin evinde, daha önce tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un üzerinde bulunan 'Kıtmir' duasının işlendiği gümüş madalyon ele geçirildi.
Şüphelilerden hemşire G.G'nin evinde yapılan aramada, gümüş bir madalyon bulundu. Madalyonun üzerinde Kuran-ı Kerim'de anlatılan Ashab-ı Kehf'in (Yedi uyurlar) cennetle müjdelenen köpeğinin ismi olan Kıtmir yazıldığı, ardından ise 6 ismin sıralandığı görüldü.

Madalyonun yanında ise Kıtmir Duası'nın açıklandığı, "Kıtmir Duası diye bilinen hususi bir dua, burada Kalem Suresi'nin iki ayeti olan Nazar Ayeti ve ardından Ashab-ı Kehf'in altısının ismi ve ortada yedincisi KITMIR'ın ismi yazar. Kolyenin arka yüzünde Akabe'de biat eden Medineli ensarlardan altı önemli sahabenin isimleri yazılıdır. Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin tavsiye ettiği üzere duanın ve isimlerin taşınmasında ve okunmasında fayda vardır. Şifa ve inayet Allah'tandır" türkçe yazı bulundu.

Hemşire G.G verdiği ifadede FETÖ içerisinde çok yararlılık gösteren ve mali kaynak sağlayan kişilere bir madalya gibi bu duaların dağıtıldığı, bir hatıra olarak taşındığını anlattı.

İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un 17 Ağustos'ta tutuklandıktan sonra cezaevine götürülürken boynunda asılı bulunan Arapça yazılı not bulunmuştu. Arapça çözümü yapılan ve Fethullah Gülen tarafından yazılarak, Harput'a gönderildiği bildirilen notta, Kuran'ı Kerim'de geçen ve mağarada Ashabı Kehf'le birlikte 300 yıl uyuyan köpeğin adı olan 'Kıtmir' ifadesi dikkati çekmişti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise 'himmet' adı altında örgüte büyük mali yardımlar sağlayan bir işadamının evinde yapılan aramada da büyük bir panoda Fethullah Gülen'in el yazısı ile Nazar ve Deprem duası ele geçirildi.

Gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.