Abone Ol

FETÖ'cülerin en güçlü olduğu yer Milli Eğitim Bakanlığı

Müsteşar Yusuf Tekin FETÖ’cülerin en güçlü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

FETÖ'cülerin en güçlü olduğu yer Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Genç Bürokrat dergisine röportaj verdi. Darbeyi 2013’te öngörerek “sokağa çıkın” dediğini söyleyen Tekin, FETÖ’cülerin en güçlü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

“SOKAĞA ÇIKIN DEDİM”

2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde bir panele katılarak Türkiye’de 10-15 yılda bir darbe yapıldığını analiz ettiğini, panelde bulunan gençlere “bir büyük olarak, bir hoca olarak sizden isteğim; Türkiye’de yeniden bir darbe gündeme geldiğinde, hangi hükümete, hangi siyasi partiye yapılmış olursa olsun, hangi siyasi lidere yapılmış olursa olsun, demokrasiye sahip çıkan bir kuşak olarak, hep beraber sokaklara çıkalım direnelim” dediğini ifade etti.

FETÖ henüz tartışılmaya başlamamışken Fetullah Gülen için “Amerikadaki terörist başı”, “terör örgütünü yönlendiren kişi” gibi sıfatlar kullandığını, bunun için çok eleştirildiğini, bu yüzden kendisini en yakınındaki isimlerin bile eleştirdiğini, Recep Tayyip Erdoğan’dan ise destek gördüğünü ifade eden Tekin, FETÖ’cülerin en güçlülü olduğu yerin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

“NEREYE DOKUNSAN ELİNDE KALIYOR”

FETÖ’nün Milli Eğitim Bakanlığı içinde çok iyi örgütlendiğini söyleyen Tekin, “Bu çocuk bizim geleceğimiz, tırnak içinde söylüyorum en başarılı çocuklarımızı alıp, kendi insan kaynakları ihtiyaçlarına göre fakülte ve bölümlere yönlendiriyorlar. Bu ayrı bir ihanet. Bizim en nitelikli, kaymak takımı diyebileceğimiz zeki çocuklarımız oraya devşirilmiş oldular. Böyle bir yapının içerisindesiniz, etrafınızda bu anlamda mayınlar döşenmiş durumda. Nereye dokunsanız elinizde kalıyor, patlıyor, önünüze biri çıkıyor” dedi.