Abone Ol

FETÖ'cü polis tek tek anlattı korkudan ödü kopuyor!

FETÖ’nün eski polisi ‘kartal’ kod adıyla itirafçı oldu. Pensilvanya’nın bilinmeyenlerini anlattı: Yıllık izin alıp Gülen’i Pensilvanya’da korumaya biz giderdik. Sohbetinde yer alan en yakınlarına bile güvenmiyordu.

FETÖ'cü polis tek tek anlattı korkudan ödü kopuyor!

AKSARAY Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin bir dönem abiliğini yapan başpolis, örgüt hakkında önemli bilgiler verdi.

Tanık koruma programına alınarak "Kartal" kod adı verilen itirafçı, 17-25 Aralık kumpasları sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün şubelerinden sorumlu A.M., Güvenlik Daire Başkanlığı'ndan sorumlu D.K. ile birlikte Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'daki çiftliğe gittiklerini anlattı. 3 ay kaldıkları evde teröristbaşı Fetullah Gülen'i koruduklarını, kendilerinden öncede koruma görevi yapan polis memurları grubunun geldiğini belirten tanık, Fetullah Gülen'i yakından takip ederek düzenlediği sohbet toplantılarına da katıldıklarını belirtti.

Takvim'in haberine göre, kendisi gibi polis memurlarının yıllık izin alarak sırayla Gülen'i korumaya gittiğini belirten tanık, "17-25 Aralık kumpaslarından sonra yanına gittiğimizde kendisini korumamızı ve sohbet toplantılarına katılmamızı bizzat Fetullah Gülen istedi. Kendisine suikast yapılacağı yönünde ihbarlar geldiğini ve bu sebeple tedbirli olduğunu anlattı" dedi..