Abone Ol

FETÖ’cü iş adamından Aydın Doğan itirafı

İtirafçı işadamı Sami Çoban, Cihan ve Doğan Medya işbirliği teklifi için Aydın Doğan ile Bodrum’daki villasında buluştuklarını, Doğan’ın FETÖ lideri Gülen’e selamlarını ilettiğini anlattı.

FETÖ’cü iş adamından Aydın Doğan itirafı

Sabah'ın haberine göre, FETÖ'cü işadamlarına yönelik Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve 22'si tutuklu 41 şüphelinin yargılandığı çatı davasının dünkü duruşmasında ifade veren tutuklu işadamı Sami Çoban'ın iddiaları gündeme oturdu.

Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in avukatlığını yaptığı Sami Çoban, Muğla İmamı Salih Demirayak'la birlikte Aydın Doğan'ın Bodrum'daki villasında buluşup Cihan Haber Ajansı ile Doğan Haber Ajansı'nın birleşmesi teklifini Aydın Doğan'a götürdüklerini anlattı.

Doğan'ın Fetullah Gülen'e selamlarını ilettiğini de sözlerine ekleyen Çoban ifadesinde şunları söyledi: "Bu görüşme sırasında yanımızda işadamı Yavuz Öztaş da vardı. 4-5 kişilik toplantı idi.

Salih Demirayak, villanın içinden yaptığı telefon görüşmesi sonrasında bahçede oturan Aydın Doğan'a FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in selamlarını iletti. Gülen'in kendisini takdir ettiğini ve sevdiğini, her iki medya grubunun yayın politikları konusunda ortak bir noktada faaliyet göstermesini arzu ettiğini iletti.

Burada bahsettiği medya grupları Doğan ve Cihan Medya gruplarıydı. Doğan bu mesaja olumlu ya da olumsuz cevap vermezken Gülen'e selamlarının iletilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Güneş, sanığa "Görüşme medya kuruluşlarının yayın politikası hakkında mıydı?" sorusunu yöneltti. Çoban, "Doğrudur efendim" yanıtını verdi.

(Sabah - Kenan Gürbüz)