Abone Ol

Fetö'cü amiralin infaz ettiği anın görüntüleri çıktı

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı’nda vatandaşları şehit eden FETÖ’cülerin başında Tuğamiral Sinan Sürer'in olduğu ortaya çıktı.

Fetö'cü amiralin infaz ettiği anın görüntüleri çıktı

17 Şubat’ta Ankara-Merasim Sokak’taki bombalı saldırıdan kılpayı kurtulan Sürer’in hain kalkışma sırasındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmaları yürütürken, kalkışma sırasında şehit düşen demokrasi kahramanlarına dair detaylı bir rapor hazırladı.

Savcılık elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırladığı raporda, demokrasi kahramanların ölüm gerekçesi, nerede şehit düştükleri ve otopsi bilgilerine yer verdi. Kalkışma sırasında vurularak öldürülen FETÖ'cü askerler için 'darbeci' ifadesinin kullanıldığı dosyada, vatandaşları şehit eden katillerin kimlikleri de tek tek ortaya çıkarılıyor. Listeye göre o katillerden biri, Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli FETÖ'cü subaylardan Tuğamiral Sinan Sürer.

KURŞUN ONUN SİLAHINDAN ÇIKTI

Darbe gecesi özel otomobilini zırhlı araçların geçişini engellemek için Genelkurmay yakınlarında yola park eden ve Karargah'a giderek FETÖ'cülere engel olmak isteyen vatandaşlara içeriden ateş açılmıştı. O kurşunlardan bir kısmının FETÖ'cü Tuğamiral Sinan Sürer'in silahından çıktığı belirlendi. Savcılık, kalkışma gecesine kadar Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Sürer'i görüntülerden tespit etti.

Vatandaşların darbecilere karşı Genelkurmay'a akın ettiği sırada Karargah binasında elinde silahla görülen Sürer sivillere ateş ediyor. Darbeciler burada şehit ettikleri vatandaşları ise sürükleyerek dışarı çıkarıyor. Karargah'ta FETÖ'cüler tarafından vurulanlardan şehit Yusuf Çelik'in bedeninden çıkan kurşunu da Sürer'in ateşlediği öğrenildi. Cuntacıların silahından çıkan diğer mermilerin kriminal incelemesi ise devam ediyor.