Abone Ol

FETÖ imamı Astsubay Kuzu özel bir ekip tarafından sorgulanacak!

Marmaris'te Erdoğan'a suikast girişimini organize eden "FETÖ imamı" Astsubay Kuzu'nun özel bir ekip tarafından sorgulanacağı bildirildi. Sorgu sonrası FETÖ'nün TSK yapılanmasının çözüleceği belirtiliyor.

FETÖ imamı Kuzu'yu özel ekip sorgulayacak!

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden yakalanan 7'sinin, götürüldükleri Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Cemaatin, "Çiğli Ana Jet Üssü imamı" olarak bilinen "paşa" lakaplı MAK Tim Komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun sorgusu henüz yapılmadı.

Kuzu'nun sorgusu için Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'ndan özel sorgu ekibinin gelmesi bekleniyor. Sorgu sonrası FETÖ'nün TSK yapılanmasının çözüleceği belirtiliyor.

KOMUTA BİNBAŞI SEYMEN'DE

Suikast girişimine yönelik detaylar da ortaya çıkıyor. Özel Kuvvetler'de uzun yıllar eğitim aldıktan sonra başka birliklere dağıtılmış olan darbe yanlısı timi, Binbaşı Şükrü Seymen’in kurduğu ortaya çıktı.

Halen kaçak olan timin yanında bulunan ve onlara komuta eden Seymen'in özelliklerini ve cemaatle ilişkilerini çok iyi bildiği firari timin üyelerini, bizzat kendisinin belirleyip topladığı öğrenildi.

FETÖ imamı Astsubay Kuzu özel bir ekip tarafından sorgulanacak! - Resim: 1

ARAMA EKİPLERİNE UYARI

Bu bilgiler doğrultusunda operasyona katılan tüm ekipler, çatışma olasılığına karşı uyarıldı.

"TERÖR OPERASYONU SANDIK"

MAK timi üyesi darbeci askerler ifadelerinde, terör operasyonuna çıkıldığını sandıklarını öne sürdü.

FETÖ imamı Astsubay Kuzu özel bir ekip tarafından sorgulanacak! - Resim: 2

"SİLAH KULLANILMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik saldırıda kesinlikle silah kullanmadıklarını iddia eden darbeciler, ormanlık alanda ele geçirilen silahlara yapılacak balistik inceleme ile bunun ortaya çıkacağını söyledi.

TSK DEPOSUNDAN ALINDI, İLK KEZ KULLANILDI

Suikast girişiminde kullanılan silahların nereden temin edildiği de belli oldu. Ele geçirilen silahların TSK’ya ait aynı depodan alındığı ve ilk kez otel saldırısında kullanıldığı, yetkililerce ifade edildi.

2 ASTSUBAY TUTUKLANDI

Bu arada Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan darbeci askerlerden astsubaylar İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcılığı'nca tekrar sorgulanan 2 zanlı, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşar ve Güçlü, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yoğun güvenlik önlemi altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra İzmir'deki cezaevine götürüldü.

ntv