Abone Ol

Fethullah Gülen Kanada'ya mı kaçacak? Çiftlik satın alıyor

Fetullah Gülen için Kanada'da büyük bir arazi satın alındığı ortaya çıktı. Yeni gelişmeyi Adalet Bakanı Bozdağ duyurdu.

Gülen Kanada'ya mı kaçacak? Çiftlik satın alıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in Kanada'ya kaçabileceği yönünde istihbaratların olduğunu ve bu ülkeden büyük bir yer satın alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Kanada'ya kaçabileceği iddialarını değerlendirdi.

Bozdağ, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD MAKAMLARI GÜLEN DOSYASINI MAHKEMEYE GÖNDERMEMİŞ
Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin daha önce gönderilen belgelerin hangi kurumda olduğuna yönelik soruyu da yanıtladı. Bu belgelerin ABD Adalet Bakanlığında bulunduğu bilgisini veren Bozdağ, bunların yargı makamlarına gönderilmesini daha önce bizzat istediklerini ifade ederek, muhataplarınca, "Bu dosyaların yargı nezdinde savunucusu olacağız, Türkiye'nin avukatı olacağız. Elimizi daha güçlü hale getirip öyle gönderelim diye düşünüyoruz." denildiğini aktardı. Kendisinin de bu dosyaların yeterli delil içeren sağlam dosyalar olduğunu ifade ettiğini dile getiren Bozdağ, kararı mahkemenin vermesi için gönderilmesini istediğini anlattı.

"O günden bugüne dosya hala gitmedi." diyen Bozdağ, bu süreçte FETÖ elebaşı Gülen'in bir yandan medya yoluyla, bir yandan örgüt üyeleri vasıtasıyla talimatlar vermeye devam ettiğini hatırlattı. Bozdağ, FETÖ'nün "artık hiçbir ülke için kullanışlı" olmadığını ifade ederek, bu örgütün kullanılacak vasfının kalmadığını kaydetti.

KANADA İLE TÜRKİYE ARASINDA ANLAŞMA YOK
ABD'nin, terör örgütü elebaşı Gülen'i iade etmeme kararı alması durumunda Türkiye'nin tepkisinin ne olacağı sorulan Bozdağ, bunun iki ülke ilişkilerine onarılması güç, büyük zararlar vereceğine dikkati çekti.

Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in üçüncü bir ülkeye gidip gitmemesi yönündeki soruya karşılık, örgütün bazı yerlerde çiftlikler satın aldığına dair ciddi istihbaratlar olduğunu bildirdi. Özellikle Kanada'da büyük bir çiftlik alındığına yönelik istihbarat bulunduğunu belirten Bozdağ, bu bilginin ABD adli makamlarına da gönderildiğini ifade etti.

YENİ ÜLKE ARAYIŞINDA
Kanada ile Türkiye arasında bir anlaşma olmadığı için bu ülkenin biraz daha tercih edildiğini dile getiren Bozdağ, örgütün Mısır'ın yanı sıra Güney Afrika, Brezilya gibi bölgelerde de arayışlarının olduğunu vurguladı.

ARAZİ YENİ ALINMIŞ
Bozdağ, Gülen'in Kanada'da satın aldığı araziyle ilgili soru üzerine, "Arazi yeni alınmış. Kimler olduğu da belli. İsimleri burada paylaşmam, istihbari bilgi bunlar sonuçta. Türk vatandaşları ama burada bir isim vermeyi doğru görmüyorum" cevabını verdi.