Abone Ol

Ferrari'sini yakan Türk kızı Elif Aksu'nun sıradışı hayatı

Ibiza’da uyuşturucu tesiri altında sevgilisinin Ferrari’sini parçalayan, sonra özel jetle adadan kaçmaya çalışan Türk kızı Elif Aksu kimdir?

Ferrari'sini yakan Türk kızı Elif Aksu'nun sıradışı hayatı

Hürriyet'ten Aslı Barış'ın haberi:

Ibiza’da uyuşturucu tesiri altında sevgilisinin Ferrari’sini parçalayan, sonra özel jetle adadan kaçmaya çalışan Türk kızı Elif Aksu.... ‘Hayata bak, vay be’ caps’leriyle Sosyal medyayı yıktı, köşe yazarlarına konu oldu... Peki kim bu Elif Aksu? Bugüne kadar tanımadığımız ilk Türk top modelimizin sıradışı hayatı karşınızda...

Geçen hafta magazin gündeminde infial yaratmış bomba haber: “Model Elif Aksu, Ibiza’da alkol ve kokain etkisindeyken Ferrari’siyle kaza yaptı. 560 bin dolarlık arabayı hurda haşat ettikten sonra, yine 44 yaşındaki Suudi asıllı sevgilisinin jetiyle kaçmaya çalışırken, polise yakalandı...”

Haber, sadece Türk değil, uluslararası basınında da yer aldı. Ne de olsa iştah kabartacak tüm anahtar kelimeler var: Jet-set, parti adası Ibiza, Ferrari, kokain, top model, milyarder sevgili, özel jet, polis, kaçış... Konu Kim Kardashian’ın deyimiyle ‘interneti kırdı’: Modelin ‘ihtişamlı’ hayatına imrenen ve durumu ti’ye alan caps’ler doldu taştı. Sosyal medya patlaması köşe yazarlarının bile ilgisini çekti. Bkz: Ahmet Hakan’ın 1 Haziran’daki yazısı: “Ibiza’da kokain etkisindeyken Ferrari’siyle kaza yapıp erkek arkadaşının uçağıyla kaçarken yakayı ele veren manken kız’ diye bir şey çıktı sosyal medyada... Ben böyle bir hayata hiiiç şaşırmadım, böyle bir hayatı imrenilesi hayat olarak algılayanlara şaşırdığım kadar.”

Ferrari'sini yakan Türk kızı Elif Aksu'nun sıradışı hayatı - Resim: 1

İmrenilesi olmasa da, ilgi çekici olduğu aşikâr. Şu zamana kadar adını sanını duymadığımız bir manken, hayatımıza Ferrari’leri parçalayarak, özel jetlerle polisten kaçarak girdi. Hayranlık-kınama arasında gidip gelen ‘Bu kız nasıl oluyor da dolce vita hayat yaşıyor’ sorusunun cevabını ararken, farklı bir gerçekle karşılaştık. Yoksa Elif Aksu, Türkiye’nin dünya çapında çıkardığı ilk top model mi? Biz Didem Soydan, Günce Gözütok gibi modellerin uluslararası arenada çıkış yapmasını beklerken, 25 yaşındaki Elif Aksu, almış yürümüş. İşte Bayan Aksu’nun görkemli hayatı...

Sakarya’dan Cannes’a

Elif Aksu, Avusturya’da doğsa da “Nasıl diyor siz, kebap çok güzel” diye çat pat konuşan bir tipleme değil. Sakarya’dan Viyana’ya göç eden ailenin kızı, Türk kimliğine oldukça bağlı. Bayramda kuzenleriyle buluşmak için Sakarya’ya geliyor, sosyal medyadan kandilimizi kutluyor, Soma gibi felaketlerde acımızı paylaşıyor, Galatasaray forması giyip maçlara geliyor. Yaz tatillerinde Ibiza dışında Bodrum’u da pas geçmiyor.

Modellik kariyeri de hiç azımsanacak gibi değil: Aksu’nun modellik macerası 12 yaşında Adriana Lima’nın bir röportajını okuduktan sonra filizlendi. Viyana’daki Next Company ile el sıkıştı. Avusturya’da 2013’te Von Magazine, Slovenya’da ‘Woman Magazin’ kapak kızı oldu. Top modelliğe giden en önemli yol, ‘seyahat’ koşulunu yerine getirdi: Londra, Tokyo ve Viyana hattında kendine bir hayat kurdu. Almanya’da Munich Models, Londra’daki Storm Models, Milano’da Woman Direct Milano ve Tokyo’daki Cinq Deux gibi prestijli ajansıyla da anlaştı. Hazırgiyim devi C&A’den ayakkabı markası Converse’e Diesel’e pek çok markanın kampanyalarında yer aldı. 2013’ün sonunda yıldızı iyice parlamıştı. Ünlü İngiliz pop grubu The Wanted’ın ‘We Own The Night’ adlı klibinde rol aldı.

Ferrari'sini yakan Türk kızı Elif Aksu'nun sıradışı hayatı - Resim: 2

Formula yarışçısı sevgiliyle jet-sete giriş

Bu sırada dönemde Formula için yarışan İngiliz pilot James Rossiter ile ilişki yaşamaya başladı. Formula haritası demek, Londra’dan İspanya’ya, Milano’dan Monako’ya akan jet-set bir hayat demek. Haliyle Aksu, daha farklı etkinlikler için bavulunu toplamaya başladı. İşte geçen yılki etkinliklerinder örnekler: Ünlü yıldız Idris Elba’nın BAFTA partisinde Dakota Johnson gibi oyuncularla yanak yanağa poz verdi. Hollywood’un hâkimi Harvey Weinstein’in yardım gecelerinde erkek arkadaşıyla salındı. Geçen yıl Leonardo Di Caprio’nun evsahipliğindeki Cannes’daki meşhur amfAR gecesinde top modeller Bella Hadid, Karlie Kloss, Lily Donaldson ile podyumu paylaştı. Bu, daha önce hiçbir modelimizin yakalayamadığı bir başarı...

Buraya kadar ışıltılı bir hikâye. Lakin bundan sonrası tufan: Sevgiliden ayrılış, yeni aşklara yelken açış, akabinde Ibiza faciası. Peki Elif’in bundan sonraki hamlesi ne olacak? Kate Moss misali özür dileyerek modelliğe yoğunlaşacak mı yoksa ‘âlemlere akma’ hevesiyle yitip gidecek mi? Twitter hesabında paylaştığı şu sözlerin yol haritası olması dileğiyle: “Elif olmak yuvarlak bir dünyada dik durmayı, dik ve önde, belki acıyla ama vazgeçmeden... Dünya ne kadar dönerse dönsün, olduğu yerde
kalmanın adıdır Elif olmak...”

DÜNYANIN EN ÜNLÜ TOP MODELLERİYLE AYNI PODYUMDA YÜRÜDÜ

Üstteki kare, geçen yıl Cannes’daki amfAR etkinliği kapsamındaki defilede çekildi. Elif Aksu, modelliğin zirvesindeki isimler Bella Hadid, Izabel Goulart, Jessice Hart, Lily Donaldson, Isabeli Fontana ve Karlie Kloss ile aynı podyumda, yan yana yürüyor. Bu, bir Türk modelin bugüne kadar elde ettiği en büyük başarı. Peki devamı gelecek mi, yoksa top model tatlı hayata yenilecek mi?

Ferrari'sini yakan Türk kızı Elif Aksu'nun sıradışı hayatı - Resim: 3