Abone Ol

Ferit Şahenk Marmaris'teki Grand Azur otelini kime sattı?

İspanya'daki otelini Meksikalılara, ABD'deki otelini ise Serdar Bilgili ve ortaklarına devreden Ferit Şahenk, şimdi de Marmaris'teki otelini devretmeye hazırlanıyor.

Ferit Şahenk Marmaris'teki otelini kime sattı?

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, hem yurtdışında hem de yurtiçinde bazı varlıklarını satmaya devam ediyor. İspanya’daki otelini Meksikalılara, ABD’deki otelini ise Serdar Bilgili ve ortaklarına devreden Şahenk, şimdi de Marmaris’teki otelini devretmeye hazırlanıyor.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre; Şahenk’in sahibi olduğu D-Resort Grand Azur Oteli’ni dünyanın en büyük turizm şirketlerinden TUI alıyor. İki taraf anlaşırsa, Marmaris’teki oteli, TUI’ye bağlı TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş devralacak. .

TT Hotels, Türkiye’yi yakından taıyan bir şirket. Şirketin portföyünde. Sorgun’daki Pagasos World Hotel, TUI Family Pscha Bay Hotel, TUI Fun & Sun Club Belek Hotel, TUI Day&Night Connected Club Hydros Hotel, TUI Magic Life Waterworld Hotel, Pegaos Club Hotel gibi 14 oteli var.

ABD VE İSPANYA’DAKİ OTELLERİNİ SATTI

Şahenk 2016’da 180 milyon euroya satın aldığı İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı Meksikalı RLH Properties’e geçen yıl 210 milyon euroya satmıştı. Geçen hafta da Şahenk bir başka oteli olan Miami’deTommy Hilfiger ile ortak olduğu Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili ve ABD’li ortağı SHVO’ya devretmişti.