Abone Ol

Ferit Şahenk bankalarla imzayı attı

Doğuş Holding'in kreditör bankalar konsorsiyumu ile yürütülen refinansman çalışmaları tamamlandı.

Ferit Şahenk bankalarla imzayı attı

Geçen yıl nisan ayında Doğuş Grubu'nun bankalarla masaya oturduğu açıklandı. Medyanın "yeniden yapılandırma", Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in ise "yeniden vadelendirme" dediği görüşmelerin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti ve dün nihayet sonuçlandı.

Doğuş Grubu ve bankalar arasında yapılan görüşmeler sonunda refinansman çalışmalarının tamamlandığı ve imzaların atıldığı açıklandı.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in aktardığına göre Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Doğuş Holding'den yapılan açıklamada "Kreditör bankalar konsorsiyumu ile Doğuş Holding A.Ş. (Doğuş Grubu) arasında yürütülen refinansman çalışmaları tamamlanmış olup, konuyla ilgili sözleşmeler 18 Nisan 2019 tarihinde taraflarca imzalanmıştır" denildi.

2.3 milyar euro yani bugünkü kurla 15 milyar liralık refinansman için 12 banka ile görüşülmüş, Doğuş Grubu, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların da etkisiyle bazı varlıklarını vitrine çıkarmış ve satmıştı.

Geçen yılın son çeyreğinden bu yana yani 6 aylık zaman diliminde Doğuş Grubu, milyarlarca liralık varlık ve hisse satışı gerçekleştirmişti.