Abone Ol

Eskihisar Topçular Feribotunu, Osman Gazi Köprüsü vurdu

Dokuz günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte tatile giden vatandaşların kullandığı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattı, geçtiğimiz yıllardaki arife günlerine göre boş kaldı.

Eskihisar Topçular Feribotu sinek avlıyor!

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını gerçekleştirdiği Osman Gazi Köprüsü’nün bayram sonuna kadar ücretsiz olması nedeniyle Gebze’de bulunan Topçular-Eskihisar arabalı vapur hattı bomboş kaldı. Geçtiğimiz yıllarda vapur hattında kilometrelerce kuyruklar oluşurken bu sene vapuru çok az kişinin kullandığı görüldü.

“Köprü bedava olduğu için burası boş kaldı”
Osmangazi Köprüsü’nün açılmasından sonra vapur hattındaki yolun rahatladığını belirten esnaf Kemal Aslan, "Bence çok güzel oldu köprünün açılması. Biz burada gerçekten çok çile çekiyorduk. TIR, kamyon, taksi şoförleri burada birbirlerine giriyorlar, küfür ediyorlardı çok sıkıntı oluyordu. Köprü açıldıktan sonra burası rahatladı. Buradaki firmaların çalışanları daha önceden yola kadar çıkıp müşteri çekmeye çalışıyorlardı. Şimdi bakıyorsunuz gidiş-dönüş bileti alan müşteriler buraya geliyorlar, firma çalışmadığı için geri dönüyorlar. En azından bir tane gemi çalıştırıp insanların mağduriyetini gidermeleri gerekiyor. Köprü bedava olduğu için burası boş kaldı ama belki ileride köprü paralı olduktan sonra burada yine trafik yoğunluğu olabilir ama en azından eskiye göre yarı yarıya trafik düşer“ dedi.

Eskihisar Topçular Feribotunu, Osman Gazi Köprüsü vurdu - Resim: 1

“Köprüyü merak ettiğimiz için feribottan vazgeçtik”
Merak ettikleri için feribottan vazgeçip köprüyü kullanacağını söyleyen bir vatandaş ise, “Eskihisar’a geldik ama şu anda feribotlar boş. Yolu şaşırdık. Kısmet olursa yeni köprüyü kullanacağız. Merak ettiğimiz için feribottan vazgeçtik. Köprüden daha hızlı geçiliyormuş o yüzden orayı tercih edeceğiz” şeklinde konuştu.

Eskihisar Topçular Feribotunu, Osman Gazi Köprüsü vurdu - Resim: 2

Eskihisar-Topçular feribot hattı üzerinde çalışan esnaflar bayram tatili sonrasında feribot hattının eski haline geleceğini düşündüklerini belirtti.
(İHA)