Abone Ol

Fehmi Koru'dan Kılıçdaroğlu ve Hulusi Akar açıklaması

Gazeteci Fehmi Koru bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'ün 'çatı aday' gösterilmesini zorlanmadan kabul ettiğini iddia etti. Koru ayrıca Gül'ün aday olmamasında Hulusi Akar'ın Gül'ü ziyaret etmesinde etkili olmadığını yazdı.

Fehmi Koru'dan Kılıçdaroğlu ve Hulusi Akar açıklaması

Fehmi Koru yakın dostu Abdullah Gül'ün çatı aday olarak kabul edilmemesinin üzüntüsünü yaşamaya devam ediyor.

Projenin çökmesine içerlediği görülen Koru, bugünkü yazısında ilginç ayırıntılar aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun Gül'ü kabul ettiğini ancak partizan CHP'lilerin istemediğini iddia eden yazar, Gül formülünün nasıl işlevsiz kaldığını köşesinde anlattı:

KARAMOLLAOĞLU ÖNERDİ KILIÇDAROĞLU KABUL ETTİ

"...Abdullah Gül formulü sanıldığı gibi Abdullah Gül tarafından icat edilmiş değildi; içinden zerre kadar “Yeniden cumhurbaşkanı olayım” hevesi geçmeyecek biri o. Formül, muhalif saflarda bir yıldız gibi parlayan Saadet partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun mühendis zekâsının ürünüydü ve Karamollaoğlu onu muhalefetin geri kalanına da kabul ettirmek için sonuna kadar uğraştı.

Kılıçdaroğlu da pratik zekasıyla formulü fazla zorlanmadan kabul etmişti. Gül’ün CHP’li partizanlara ters gelen özellikleri yanında, parlamenter sistemden yana oluşu ve özellikle yeni sisteme geçildiğinde eksikliği iyice hissedilecek demokrasiye ilişkin konulardaki bilinen hassasiyeti yeterli bir kabul sebebi olabilirdi; aritmetik özürlüsü zihinler onu kabulde zorlandı.

MERAL AKŞENER BOZDU

Meral Akşener’in “Ben adayım” ısrarı ise o formulü işlevsiz bıraktı. Bu seçime özellik katan ve muhtemelen sonucu belirlemede rol oynayacak iki kişi var: Biri, “Seçim tarihi erkene alınmalı” açıklamasıyla ortaya atılan Devlet Bahçeli, diğeri de “Ben adayım” ısrarıyla Meral Akşener. Kayda geçsin.

HULUSİ AKAR'IN ZİYARETİ

Gül’ün adaylığı düşünmemesinde evine gelen ziyaretçilerin zorlaması olduğu konusunu öne çıkaranlar var.

Gül böyle müdahalelere pabuç bıraksaydı, askeri vesayetin hüküm sürdüğü 2007’de başka bir isim cumhurbaşkanı olurdu. Bu da kayda geçsin isterim.