Abone Ol

Fehmi Koru seçim sonuçlarını yazdı: Büyü bozuldu

Fehmi Koru, AK Parti'nin Ankara ve İstanbul'u kaybettiği 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Fehmi Koru seçim sonuçlarını yazdı: Büyü bozuldu

Büyünün bozulduğunu söyleyen Koru, AK Parti'nin neden kaybettiğini anlattığı bugünkü yazısında "yeni parti arayışı var" dedi.

31 Mart yerel seçim sonuçları yankı uyandırdı. AK Parti ülke genelinde oyunu artırmış görünse de iki büyük kentin yanı sıra bazı büyükşehirleri de kaybetti. En büyük sürpriz İstanbul'da yaşandı. Ekrem İmamoğlu son nefeste ipi gögüsledi. Uzun süre konuşulacak seçim sonuçlarını Abdullah Gül'ün yakın dostu Fehmi Koru değerlendirdi.

Yeni parti arayışı var

İstanbul'un kaybedilmesinin iktidara ciddi darbe vuracağını yazan, Koru, "Muhalefetin kendisini aşarak halkın önüne uygun adaylar çıkardığında aldığı olumlu cevabın da gösterdiği gibi, AK Parti’nin oy deposu saydığı kitleler kendilerine gidecek yer arayışına başlamış durumda. O yer CHP etiketi taşıyor bile olsa… Yeni parti arayışı var." ifadelerine yer verdi.

"AK Parti tabanı, yeni bir durum muhakemesi yapabileceği mesajını bu seçimle yüksek perdeden vermiş oldu" diyen yazar, kaybedenin AK Parti'nin 2000 değil 2019 versiyonu olduğunu iddia etti.

AK Parti arkadaşlarını yolda bıraktı

Zaman içerisinde birlikte olduğu arkadaşlarını AK Parti'nin yolda bıraktığını ileri süren Koru, "neden böyle oldu?" sorusuna şu yanıtı veriyor:

"Hak ve özgürlükleri genişletme iddiasının sahibiydi AK Parti, yalnız ekonomik istikrarı değil siyasi dengeleri de çağdaş değerler ışığında kurma amacıyla yola çıkan bir kadronun ürünüydü. ‘Ortak akıl’ ile oluşan bir politik çizginin temsilcisiydi. Bugünkü AK Parti o AK Parti midir?"

Fehmi Koru'nun yazısının tamamı