Abone Ol

Gazeteci Fatih Tezcan'ın 15 yıla kadar hapsi istendi

Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Gazeteci Fatih Tezcan'ın 15 yıla kadar hapsi istendi

HAKKINDA açılan davada kendisine yakalama kararı çıkaran hakimi, terör örgütü FETÖ üyesi olmakla suçlayan ve periscope yayınında "Skandal hakim A.Ö., hani Bakırköy Adliyesi  FETÖ'den kurtarılmıştı" dediği belirtilen Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Fatih Tezcan'ın 6 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.   

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Fatih Tezcan yargılanmakta olduğu davada savunmasının alınamaması üzerine mahkemece hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararının ardından 12 Nisan'da mahkeme kalemine giden Tezcan, personelin huzurunda mahkeme hakimi müşteki A.Ö.'yü kastederek, "Hakiminizin son duruşması, aldıracağım onu, 16 Nisan öncesi öyle bir şeye nasıl kalkışmış" şeklinde tehdit sözlerini söyledi. Mahkemede savunması alınan Tezcan,  mahkeme hakimini yasadışı silahlı FETÖ terör örgütü üyesi  gibi göstererek, "Bu yakalama kararının bizatihi kendi yazısının içerisinde geçen kripto yapı ile bağlantılı olduğunu düşündüğünü..." ifade etti. Savunmasının ardından  duruşma salonunda çıkan Tezcan, sosyal medya hesabı üzerinden hem canlı yayın yaptı hem de bir takım paylaşımlarda bulundu. Tezcan  "Skandal hakim A.Ö. hani Bakırköy Adliyesi FETÖ'den kurtarılmıştı" şeklindeki söylemlerde bulunduğu, sosyal medya hesabı üzerinden de "Mahkemede skandal hakim A.Ö.'ye bana nasıl davetiyesiz yakalama çıkarırsınız? FETÖ'den bu kadar korkmayın dedim çıt çıkaramadı Bakırköy 20. Asliye Hakimi: A.Ö. : Sicil...." şeklinde paylaşımlarda bulundu. Canlı yayın ve paylaşımların ardından savcılık tarafından resen soruşturma başlatıldı.

HAKİM, FATİH TEZCAN'DAN ŞİKAYETÇİ

Müşteki hakim A.Ö.'nün kişisel bilgilerini izni olmadan yaydığı ve müşteki hakim A.Ö.'nün de şikayetçi olduğu anlatılan iddianamede, Tezcan'ın "İftira","Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak","Sesli ve yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "Basit tehdit" suçlarından toplam 6 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Fatih Tezcan önümüzdeki günlerde Bakırköy 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.