Abone Ol

Fatih Portakal'ın o sözlerinin tam metni! Neden hedef gösterildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemlere ilişkin değerlendirmesini yorumlayan FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlandı ve hedef gösterildi.

Evrensel gazetesinden Okan Başal'ın haberine göre, hükümete yakın medya organları, FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal'ı provokatörlükle suçlayıp hedef gösterdi.

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemlerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemlere ilişkin değerlendirmesini yorumlayan FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlandı ve hedef gösterildi.

ERDOĞAN: 'BİZİM POLİSİMİZ İNSAFLI BE'

Erdoğan, Fransa'daki "Sarı Yelekliler" eylemini değerlendirmiş ve "Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, ah şimdi kendi polisleri neler yapıyor? Bizim polisimiz insaflı be" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa'nın demokrasi, insan hakları ve özgürlük derslerinden sınıfta kaldığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin demokrasisine, insan haklarına, özgürlüklerine laf edenler, bugün kendi imtihanlarıyla baş başalar" demişti.

Erdoğan'ın bu değerlendirmeleri ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun cevap olarak dile getirdiği "Bu konuda en son söz söyleyecek şahsiyet Sayın Cumhurbaşkanıdır. Kimsenin aklıyla alay etmesin. Cumartesi Anneleri'ne güvenlik güçlerinin hangi baskıyı kullandığını bütün dünya gördü" ifadeleri, 10 Aralık tarihli FOX TV Ana Haber Bülteninde ekranlara getirildi.

'MUHALEFETİ BASKI ALTINA ALMAYA, YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Haberin ardından yorumunu dile getiren Fatih Portakal, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz.

Evet Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum.

Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire. 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'…

Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama malesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

İŞTE O VİDEO

SOSYAL MEDYA TROLLERİNDEN 'SOKAK TERÖRÜNE ÖZENEN FATİH PORTAKAL…' SUÇLAMALARI

Fatih Portakal, bu yorumunun ardından siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından provokatörlükle suçlandı.

Yeni Şafak, A Haber, Akşam Gazetesi ve Sabah Gazetesi, Portakal'ın yorumunun bir kısmını paylaşarak "Fransa'yı yangın yerine çeviren sokak terörüne özenen Fatih Portakal, Türkiye'de de böyle sahneler görülmesi için sokak çağrısı yaptı" suçlamalarında bulundu.

Medya kuruluşlarının birbirlerine oldukça yakın zamanlarda yaptıkları paylaşımlarda Portakal hedef gösterildi.

Paylaşımların bazıları şöyle:

Fatih Portakal'ın o sözlerinin tam metni! Neden hedef gösterildi? - Resim: 1

Fatih Portakal'ın o sözlerinin tam metni! Neden hedef gösterildi? - Resim: 2

Fatih Portakal'ın o sözlerinin tam metni! Neden hedef gösterildi? - Resim: 3