Abone Ol

Fatih Portakal'dan İsmail Kahraman'a Che Guevara tepkisi ve Deniz Gezmiş sorusu

Fox Tv Anahaber sunucusu Fatih Portakal canlı yayında TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara’nın hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Fatih Portakal'dan İsmail Kahraman'a Che tepkisi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara’nın hakkında, “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz” sözlerine bir tepki de Fox AnaHaber sunucusu Fatih Portakal'dan geldi.

Portakal, İsmail Kahraman'ın Che Guevara'yı eleştirmesinin en büyük nedeni olarak "Ateist" olmasından kaynaklandığını söyledi. Che'nin sözüyle konuşmaya başlayan Portakal " Sayın Meclis Başkanı'na ben şu soruyu sormak istiyorum. Peki siz Deniz Gezmiş hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok merak ediyorum onu da o zaman bir katil olarak görüyorsunuz. 6. filoya direnmiş, yurtsever bir genç olarak onun ne düşüyorsunuz. Veya Vedat Türkali olarak ne düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz aynı paralelde gitmez. Türkiye'nin en büyük edebiyat ustalarından daha bugün kaybettik. Acaba meclis başkanı sayın Kahraman ne düşünüyorsunuz bu isimler hakkında? Onların kendi düşüncenizde olmadığı için veya Ateist diyeceğim ama mesela Che Guevara'yı eleştirmesinin en büyük nedenlerinden biri kanımca Ateist olmasından" diyerek tepkide bulundu.

cumhuriyet