Abone Ol

Fatih Portakal'dan THY'ye tepki: Bırakın şu sansürü

MEDYAFARESİ ÖZEL- FOX Ana haber sunucusu Fatih Portakal, canlı yayında THY’nin uçakta yolculara dağıtılan bazı gazetelere yasak getirmesine tepki gösterdi

Fatih Portakal'dan THY'ye tepki: Bırakın şu sansürü

Ünlü anchorman Fatih Portakal geçtiğimiz haftasonu yurtdışına yaptığı yolculukta, uçakta muhalif gazetelerin olmadığını gördüğünü ve bunu sebebini sorduğunu söyledi. Portakal'ın sorusuna uçaktaki görevliler ‘Biz bilmeyiz’ diye yanıt verdi.

Fatih Portakal bu durumu FOX ana haberde gündeme getirdi.

Portakal THY yönetimine sansür uygulamalarının nedenini sordu ve ‘Hükümeti eleştiren gazetelere yasaklar var. Hükümeti eleştirmyen gazeteler Türk Hava Yolları'nda okunabiliyor. Baktım, benim okuyabileceğim bir gazete yok.' dedi.

İŞTE PORTAKAL'IN THY'YE YAPTIĞI ELEŞTİRİLER

"Yurtdışı uçuşlarda bazı gazetelere yasaklar var. Hükümeti eleştiren gazetelere yasaklar var. Hükümeti eleştirmiyorsa o gazeteler Türk Hava Yolları'nda okunabiliyor. Baktım benim okuyabileceğim bir gazete yok. Ondan sonra gittim oradaki hostes arkadaşa neden yasak? diye sordum. Biz bilmeyiz dedi.

Türk Hava Yolları yetkilileri, yapmayın bu yasakları.

Bakın daha yeni bir filme daha sponsor oluyorsunuz. Çok da iyi bir kurumsunuz onun altını çizeyim. Çok da memnuniyetle ayrıldık. Bir çok insan THY ile uçmaktan mutlu oluyor.

Peki nedir bu yasaklar? Nedir bu korkunun sebebi?

O gazeteleri okumak istemiyorum.

Başka gazeteleri okumak istiyorum.

Bana dayatma yapıyorsunuz.

Lütfen kurum yetkilileri, rica ediyorum sizlerden, talimatı, malimatı boş verin. İnsanları mutlu etmek için bir çaba harcayabilirsiniz. Bütün gazeteler de olsun. İnsanlar okumak istiyorsa okusunlar. Bunu bir söyleyeyim dedim."

MEDYAFARESİ ÖZEL