Abone Ol

Fatih Altaylı: Hande Fırat yalakalık yaparak Hürriyet'e Ankara Temsilcisi oldu

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı ile Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat arasındaki 'yerli otomobil' polemiği devam ediyor.

Altaylı: Hande Fırat yalakalık yaparak Hürriyet'e Ankara Temsilcisi oldu

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, geçen günlerde “Yerli otoyu gördük” ifadesiyle paylaştığı mesajda yerli otoya dair önemli bir detay verilmemesine yönelik eleştirilere dünkü köşe yazısında yanıt verdi.

Fırat’ı eleştiren isimlerden birisi olan Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugün Hürriyet’in Ankara temsilcisini sert ifadelerle eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Altaylı, bugün kaleme aldığı Tam da beklediğim yanıtı verdiniz hanımefendi yazıda Hande Fırat’ın dünkü yazısında “Hürriyet Türkiye’nin en büyük haber platformu” ifadesini kullandığını hatırlatarak şunları söyledi:

Bu cümle bizler için komedinin doruğu. Hürriyet için ise trajedinin… Evet bir zamanlar Hürriyet, Türkiye’nin en büyük haber platformu idi. Ama bunun üzerinden epey bir zaman geçti. Çok uzun bir zaman. O zamanlar Hürriyet’in Ankara temsilciliğine mesela, en iyi haber yapanları getirirlerdi, en iyi yalakalık yapanları değil.

Bugün Hürriyet’in Türkiye’de haber platformu değil, ancak mizah platformu olduğu görüşünü dile getiren Altaylı, şöyle devam etti:

Yapmadığı, yapamadığı haberciliği ile mizah konusu olan bir platform. Tabii ki, bu sizin kabahatiniz değil hanımefendi. Elbette Hürriyet bu hale siz orada olduğunuz için düşmedi. Ama Hürriyet bu hale düştüğü için oradasınız!

Ne olmuştu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen günlerde Hürriyet’in Ankara bürosuna konuk olmuştu.

Demirören Grubu’na ait yayınlarda görev yapan gazetecilerin olduğu toplantının ardından Hürriyet gazetesinde Eray Görgülü imzalı bir haber çıkmıştı.

Hande Fırat da Görgülü’nün bu haberini “Yerli otoyu gördük” ifadesiyle sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Ancak Fırat’ın paylaştığı haberde ‘yerli oto’ ile ilgili detaylar yer almamıştı.

Altaylı da Hande Fırat’ı köşesinde eleştirmiş, Hürriyet temsilcisi bu eleştirilere dün yanıt vermişti.