Abone Ol

Fatih Altaylı: AK Parti ilk kez İstanbul seçimi sonuçlarından umutlanmaya başlamış

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın dün gece geç saatlere kadar İstanbul İl Başkanlığı binasında olduğunu yazdı.

AKP ilk kez İstanbul seçimi için umutlanmaya başladı

Altaylı, Erdoğan'a oy kullanmayan seçmenlere ilişkin bilgi verildiğini ve  il binası çıkışı Erdoğan'ın çok moralli ve mutlu göründüğünü söyledi. Altaylı, AKP'nin ilk kez İstanbul sonuçlarından umutlanmaya başladığını ifade etti.

Altaylı, geçtiğimiz gün canlı yayınlanan İmamoğlu- Yıldırım tartışmasına da değerlendirdi. Altaylı, "Televizyondaki “sözde” tartışmanın ardından tarafların her ikisi de memnun görünüyor. AK Parti istediği sonucu alamamış olsa da ve muhtemelen bir karşılaşma daha isteyecekmiş gibi dursa da tarafların taraftarları tartışmayı kendilerinin kazandığını düşünüyorlar. AK Partililere göre Yıldırım iyiydi, CHP’lilere göre ise İmamoğlu" dedi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İmamoğlu cephesinde “Bu iş tamamdır, bir kez daha kazanırız” havası hakim, İmamoğlu’nu destekleyen seçmen de bu havaya girmiş.

Ekrem Bey meydan meydan gezip, sosyal medya üzerinden kampanya yürütürken, AK Parti geçmişte yaptığı ama 31 Mart’ta yapmadığı bir yönteme geri döndü ve seçmen bazında çalışmaya başladı.
Özellikle sandığa gitmeyen seçmeni ikna için ev ev dolaşıp, her türlü ikna yöntemini deniyorlar.
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece geç saatlere kadar İstanbul İl Başkanlığı binasındaydı.

Geç derken hakikaten geç.

Haliç kıyısındaki il binasından gece 02.00 sıralarında çıktı Cumhurbaşkanı.
Gece boyunca oy kullanmayan seçmenle ilgili yürütülen çalışmaların sonucu hakkında bilgi vermişler.

Verilen bilgilerden ve çalışmanın sonuçlarından memnun olsa gerek ki, görüp karşılaşanların bana verdiği bilgiye göre “çok moralli” ve “mutlu” görünüyormuş.

Anketlerde CHP’nin önde görünmesinin de CHP seçmeninde yaratacağı rehavete güvenen AK Parti ilk kez İstanbul seçimi sonuçlarından umutlanmaya başlamış."