Abone Ol

Psikolog Facebook'taki paylaşımları yüzünden gözaltına alındı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli psikolog Aziz Kaplan, facebookta bazı grupların yazılarını paylaşınca gözaltına alındı.

Psikolog Facebook'taki paylaşımları yüzünden gözaltına alındı.

Aziz Kaplan çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, adliyenin önünde bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli psikolog Aziz Kaplan önceki gün facebook sayfasındaki paylaşımları nedeniyle tepki gördü. Aziz Kaplan, facebook'ta bazı gruplar tarafından hazırlanan "Kahraman polisleriniz çocuk öldürmediğinde çocukları babasız kalmayacaktır", "Paintball oynuyor sanki şerefsiz. Üç gün sonra biri de bunu vursa '5 aylık çocuğu vardı kahraman polisimiz' derler" gibi içerikleri paylaştı. Aziz Kaplan'ın paylaşımları tepki görürken, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi idari soruşturma başlattı.
Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri psikoloğu bugün gözaltına aldı. Öğleden sonra adliyeye sevk edilen Aziz Kaplan çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan Aziz Kaplan kendisini bekleyen yakınları ve arkadaşlarıyla kucaklaştı. Aziz Kaplan herhangi bir açıklamada bulunmadı.


Dha