Abone Ol

Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya ile İklim Meselesi belgeseli

Dünyanın en önemli konularından iklim değişikliğinin Türkiye'deki izlerini inceleyen üç bölümlük “İklim Meselesi” belgeseli; Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya'nın sunumuyla izleyiciyle buluşuyor.

İklim Meselesi Belgeseli nedir?

Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya “İklim Meselesi” belgeselinde iklim değişikliğinin Türkiye’deki izlerini mercek altına alarak bu konuya dikkat çekiyor.

Dünyanın son dönemdeki en önemli konularından biri haline gelen iklim değişikliğinin Türkiye'deki izlerini inceleyen üç bölümlük “İklim Meselesi” belgeseli; Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya'nın sunumuyla izleyiciyle buluşuyor.

Bu üç bölümlük özel belgesel seride, yirmi birinci yüzyılın sonlarına doğru Avrupa ve Orta Asya bölgesinde küresel iklim değişikliğinin etkilerine en çok maruz kalacak ülkelerden biri olan Türkiye'nin meseleyle olan yakın ilişkisi ekranlara taşınırken farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Günlük hayattaki enerji gereksinimlerimiz ve enerjinin nasıl elde edildiği sorularından, Hes projelerine, İstanbul'un su döngüsünden, kuraklıkla mücadele eden çiftçilere Türkiye'deki sorunlara değinen belgesel seride aynı zamanda alternatif sürdürülebilir enerji kaynakları ve kapasiteleri de ekrana gelecek.

BÖLÜMLER

Enerji Pahasına

Belgeselin ilk bölümünde Halit Ergenç ve Ozan Güven enerji üretmek için kullandığımız fosil yakıtların iklim değişikliği üzerindeki etkilerini ve bu yakıtların yenilenebilir alternatiflerini araştırıyor.

Kurak Tehlike

Belgeselin ikinci bölümünde Ezgi Mola ve Serenay Sarıkaya, son yıllarda ülkemizde yaşanan kuraklıkların sebep olabileceği göç dalgaları ve nüfus baskısı sonucu kentlerde doğal kaynakların azalmasının getirebileceği olası gelecek senaryolarını araştırıyor.

Son Derece

İklim Meselesi’nin bu özel bölümünde: bize bu yolculukta eşlik eden ünlü sunucularımız Ezgi Mola, Halit Ergenç, Ozan Güven ve Serenay Sarıkaya’nın belgesel sürecinde edindikleri tecrübeler üzerinden, Türkiye’de iklim değişikliğinin etkileri mercek altına alınıyor.