Abone Ol

Ethem Sancak bütün işlerini o uğurda satıp BMC'ye odaklanmış

Bir dönem Erdoğan'la ilgili sözleriyle dikkat çeken iş adamı Ethem Sancak çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Ethem Sancak bütün işlerini o uğurda satıp BMC'ye odaklanmış

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ‘milli dava uğruna’ bütün işlerini satıp tasfiye ettiğini, sadece BMC’ye odaklandığını söyledi.

AA’nın haberine göre, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Milli düşün yerli üret sempozyumu’nda konuşan Sancak, gençlere sevmedikleri bir işi yapmamaları tavsiyesinde bulunarak, mutsuz insanın yerli ve milli olamayacağını dile getirdi.

Sancak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Çukurova Holding’e el koyması sonucu fonun mülkiyetine geçen BMC’yi bir savunma sanayi şirketine dönüştürmek amacıyla aldığını, otomotivle ilgilenen çok sayıda şirketin bu ihaleye itibar etmediğini, BMC’yi satın aldıktan sonra istedikleri stratejilere uygun hale gelmesi ve büyümesi için ortaklıklar yaptığını anlattı.

Yüzde 49’u Katar emirinin

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamas Al Sani’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sonra İslam ikliminin en dik duran liderlerinden biri olduğunu ifade eden Sancak, şöyle konuştu: “BMC’yi almadan önce Doğu Avrupa ve Asya pazarında sağlık sektöründe pazarın en büyük aktörüydüm. 5 milyar dolar ciro ve 11 bin çalışanla yedi ülkede ilaç dağıtımı yapıyordum. Ben bu milli dava uğruna hepsini tasfiye ettim, sattım. Bunun yanı sıra yine özel hastanecilikte bir dünya markasına dönüşen Medical Park’ın kurucusu ve sahibiydim. Onu da sattım. Bir kısmını biz geniş bir aileyiz, kardeşlerime bıraktım. Onlarla da işlerimi ayırdım. Çünkü onlar kendilerince böyle bir maceraya hazır değildi. Ama bu bir ülke göreviydi. Bunu benim yapmam lazımdı ve çok şükür BMC’yi sırtlandım. Allah ve devletimiz yardım etti. Katar Emiri de Cumhurbaşkanımızın da isteği ve talebi doğrultusunda BMC’nin yüzde 49’unu aldı. Milli kalabilmek için yüzde 51’i kimseye veremezdim. Elimizi taşın altına koyduk. Çok şükür rahmetli güzel insan Sıtkı Koçman’ın mirası olan BMC, şu anda parlayan bir yıldız. Bugün 1 milyar dolar ciroyu geçeceğiz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 5 milyar dolar ciroya çıkacağız ve 10 bin çalışana ulaşacağız. Dünya savunma sanayi şirketleri liginde de ilk 10’a gireceğiz.”

Son olarak, BMC’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın tanıttığı ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden dört projeyle faydalanacağı açıklandı. Pakette 135 milyarlık vergi, prim ve finansman yardımı bulunuyor.