Abone Ol

Esra Erol artık kendini daha özel hissediyor!

Başarılı televizyoncu Esra Erol, hamilelik dönemini, doğum sürecini, oğlunu ve yeni yayın döneminde programda izleyicileri neler beklediğini anlattı.

Esra Erol artık kendini daha özel hissediyor!

Temmuz ayı sonunda oğlu İdris Ali’yi dünyaya getiren Erol, hamileliği boyunca 23 kilo aldığını ve doğumun ardından 15 kiloyu hemen verdiğini söylüyor. Hamileliğini hiç zorlanmadan geçirdiğini belirten ünlü televizyoncu, "Anne olduktan sonra kendimi daha önemli biri gibi hissetmeye başladım. Artık kimsenin bana kendimi önemli hissettirmesine gerek yok. Çünkü ben artık anneyim" diyor... Erol; hamilelik dönemini, doğum sürecini, oğlunu ve yeni yayın döneminde programda izleyicileri neler beklediğini anlattı.
Temmuz ayı sonunda oğlunuz İdris Ali’yi dünyaya getirdiniz. Anne olduktan sonra hayatınızda bir şeyler değişti mi?

ESRA EROL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Anne olmak müthiş bir duygu... Hayatımda bir düzen değişikliği oldu. Evde sürekli bir hareket ve bereket var. Evin kokusu, evdeki atmosfer değişti. Sürekli bebeğimi anlatmak istiyorum. Kendimi çok özel hissediyorum. Sadece ben değil, anne olan tüm kadınlar kendilerini çok özel hissediyorlar. Dünyaya çok güzel bir canlı getirdim. Bana ait olan tek şey. Benim bir parçam. Bu duygu hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Artık kimsenin bana kendimi özel hissettirmesine gerek yok. Ben zaten öyle hissediyorum. Hamileliğimde de bunu yaşadım.

Esra Erol işte böyle evlendi tıklayın

MÜTHİŞ BİR HAMİLELİKTİ

Hamilelik süreci nasıl geçti?
Hamileliğimin her dakikasını doyasıya yaşadım. Midem bulanıyordu, bazen uykusuz kalıyordum ama bunları dert etmedim. Her şeyi anı anına hafızama kaydettim. Müthiş bir hamilelik geçirdim. Kızlar "Dışarı çıkacağız" diyorlardı, ben de "Geliyorum" diyordum. Gittim, onlarla eğlendim. Hiçbir şeyden eksik kalmadım.

Hamileliğiniz boyunca çalıştınız. Bu sizi zorlamadı mı?
İyi ki çalışmışım. Program bittikten sonra dört hafta evde oturdum. İlk hafta hep birlikte temizlik yaptık. İkinci hafta bebeğin eksiklerini aldık. Üçüncü hafta bebeğin her şeyini bitirdik. Son hafta ne yapacağımı şaşırdım. Çalışmamayı hiç düşünmedim. Benim çalışmam, boş oturmuyor olmam çok önemli... Bütün enerjimi işime harcıyorum. Program bitince evli ve anne Esra moduna giriyorum. Bir tek hamileliğim sürecinde bebeğin sağlığı için o dinginliği yaşadım.

ÇOK GÜZEL BİR EVLİLİĞİM VAR

Hemcinslerinize anne olmalarını önerir misiniz?
Kendisini hazır hisseden her kadın çocuk sahibi olmalı. Ancak evlilik kurtarmak için çocuk yapma fikri çok yanlış. Hamilelik süreci, kadın ve erkeği bir taraftan yaklaştırırken bir taraftan da uzaklaştırıyor. Ben bu tarz sorunlar yaşamadım. Çok güzel bir evliğim var. Biz eşimle hem arkadaş, hem dost, hem karı kocayız. Her şeyimizi paylaşıyoruz.

Esra Erol kına gecesi fotoğrafları için tıklayın

Göz önünde olan birçok kişi hamilelik sürecinde daha dikkatli kilo almaya çalışıyor. Siz nasıl beslendiniz?
İlk altı ay mide bulantılarım çok olduğu için sadece ekmek ve makarna yiyordum. Bu yüzden bu dönemde 10-15 kilo aldım. Altıncı ayda Kemerburgaz’daki bir yemek firmasının bana özel hazırladığı beslenme programına uydum. Üç öğün, ana yemeklerim ve ara öğünlerim oradan geliyordu. Ben onları ısıtıp yiyordum.

Esra Erol’da en komik anlar için tıklayın

KİLO BANA YAKIŞTI

Hamileliğinizde kaç kilo aldınız?
Toplamda 23 kilo aldım.

Doğumdan sonra ne kadarını verdiniz?
Aynı beslenme programına devam ediyorum; 15 kiloyu verdim.

Hamilelik sürecinde hiç spor yaptınız mı?
Ara ara pilates yaptım. Program da olunca bünye çok sık sporu kaldıramıyor. Ama haftada iki gün pilatese gidiyordum.

Hamilelik öncesi ve sonrasında ekrandaki farkı nasıl değerlendirirsiniz?
Kilo aldığım zaman yüzümü çok beğendim. Hamile kalmadan önce 55 kiloydum ve aslında 60 kilo olmam gerektiğini fark ettim. Biraz daha kilolu olduğumda yüzümün daha iyi göründüğünü gördüm. Hamileliğimin her anında ekrandaydım. Evliliğimi de programımda gerçekleştirdim. Oğlum için çok güzel bir anı oldu...

HUYSUZ DEĞİLDİM ?

Eşiniz hamilelik sürecinde size destek oldu mu?
Eşim bana çok destek oldu. Ben de çok huysuz bir kadın değildim. Onu yorup üzmedim. Bana anne olduğumu çok güzel hissettiriyor. Ali bebeği öperken, "Oğlumun güzel annesi" diyerek beni de öpüyor.

Demet Akalın Esra Erol’da tıklayın

Doğum sonrasında korkularınız oldu mu?
Sadece hastaneden geldikten sonra "Bebeğime bir şey olursa, kimse dokunmasın" gibi kaygılı bir süreç yaşadım. O da birkaç gün sürdü. O telaşım da hemen geçti.

Yeni sezonun ilk programını pazartesi günü yapacaksınız. Programda doğumdan sonra yaşadıklarınızı anlatacak mısınız?
Anlatacağım. Ben her şeyi seyircimle paylaşmayı seviyorum.

Birçok ünlü, bebeklerinin fotoğrafını hemen basına vermekten kaçınır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Neden bekletelim? Sizi seven insanlar var. Bana kendimi özel hissettiriyorlar. Eleştiriyorlar, takdir ediyorlar. Senin ailen gibi oluyorlar. Bebek doğsun, ilk dakika siz göreceksiniz diyordum ve yaptım. Doğum yaptım, ardından Ali’ye "Facebook’taki fan sayfamda İdris Ali’nin fotoğrafını paylaşalım, çok merak ederler" dedim.

Program başlayınca oğlunuzu da stüdyoya götürecek misiniz?
Benim Yenibosna’da da bir evim var. Orada güzel bir düzen kurdum. Hafta içi orada kalacağız. Hafta sonunda Tarabya’daki evimde kalacağım. Oğlumu işe götürmeyeceğim. Ona göre kendimi programlayacağım.

BEN KENDİME ÜNSÜZ ÜNLÜYÜM DİYORUM

Ünlü olmak hayatınızı değiştirdi mi?
Herkesle aynı şeyleri yaşıyorum; işe gidip eve geliyorum, yemek yapıyorum, alışverişe gidiyorum. Market alışverişimi kendim yapıyorum. Sürekli sokaktayım. Herkes beni terliklerimle, eşofmanımla görüyor. Evimin biraz ilerisinde bir bakkal var. Oraya arabayla mı gideceğim? Tabii ki yürüyerek gidiyorum. İstediğim zaman alışverişe, pazara gidemezsem yaşayamam ben. Benim bakkalı da, pastane ve eczanede çalışanı da tanımam lazım. Ben kendime ünsüz ünlüyüm diyorum. Bu işler için mücadele verirken ünlü olmak için değil, sevdiğim işi yapmak için çabalıyordum. İnsanlar, kariyerleri büyüdükçe daha da küçülmeyi bilmeli. Daha mütevazı olmak zorundasın.

200 ÇİFTİ EVLENDİRDİ
Yeni sezona yarın başlayacak olan ’Esra Erol’da Evlen Benimle’ programında, geçtiğimiz sezonda tam 200 çift evlendi. Evlenmek isteyen adayları ekran başındaki taliplileri ile stüdyoda buluşturan Esra Erol, programı için ilk günkü heyecanla çalıştığını söylüyor ve yeni sezonda programda evlenen çiftlerin çocuk beklediği dönemi de seyirciyle paylaşacaklarını belirtiyor.

İŞE 10 SAAT VERME ZAMANI BİTTİ

Yeni sezonda programda yenilikler olacak mı?
Çok fazla yenilik olmayacak. Zaten bu sene programı koordinatörüm Pınar Öztürk’e teslim ettim. Hazırlıkları ekibim yapıyor. Ben bebeğimle ilgileniyorum. "Alt bezliyorum, çocuğuma bakıyorum" dedim. Birkaç ay sadece programı sunacağım, tüm ayrıntılardan biraz uzak kalmayı deneyeceğim. Bunu ne kadar başarabilirim, bilemiyorum. Normalde program üç saat olmasına rağmen 10 saat orada kalırdım. Şimdi daha az mesai harcayacağım.

İŞE GÖTÜRMEM ?

Oğlunuz İdris Ali’yi canlı yayına çıkartmayı düşünüyor musunuz?
Seyircime bir gün canlı canlı oğlumu göstereceğim. Onların görmesi lazım. Dokuz ay bu süreci birlikte yaşadık. Ama bunun haricinde oğlumu iş yerine götürme taraftarı değilim.
Birçok evlilik programı var ama hiçbiri sizinki kadar ön plana çıkmadı. Bunun nedeni nedir?
Aslında o arkadaşlar da başarılı ama benim seyircimle kurduğum ilişki bambaşka... Sanırım başarım; örf âdetlere uymam, biraz tutucu olmam, ekran başında beni seyreden seyirciyle aynı şeyleri düşünmemden kaynaklanıyor. Mahalle kültürünü, ailevi değerleri biliyorum. Ben seyircilerim için ailelerinden biriyim. Geçenlerde bir seyircime sürpriz yaptım ve çat kapı evine gittim. Onu da programda yayınlayacağım. O evden biriymişim, bir yere gitmişim de iki aydır görüşmüyormuşuz gibi davrandı.

OĞLUM SPORCU OLSUN İSTERİM

İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?
Tabii ki isterim. Ama zamanı geldiğinde...

Bir süredir Blendax reklamlarında oynuyorsunuz. Çekimleri ne zaman gerçekleştirdiniz?
Reklam filmini hamileliğim sürecinde çektik. Güzel teklifler geliyordu ama benim, hep biraz daha beklemeliyim gibi bir düşüncem vardı. Kazandığınız paradan ziyade yer aldığınız markanın önemi çok büyük. Doğru bir markayla çalışmak istedim.

Oğlunuzla bir reklamda yer almayı düşünür müsünüz?
Birkaç teklif geldi. Ama bunlar kafamda soru işareti... Görüşmeler sürüyor ama net bir karar vermedim.

İdris Ali’nin sizin gibi televizyoncu olmasını ister misiniz?
Oğlumun sporcu olmasını çok istiyorum. Özellikle basketbol oynamasını çok isterim. Ben de oynadım basketbol. Sahada oğlumu görmek beni çok heyecanlandırır.

Sabah